Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura

Křest filmové knihy GUMP v Muzeu čokolády v Táboře

cokolada s Gumpem

Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře je s pejskem Gumpem spojeno hned několikrát. Tento psí kluk má například v muzeu svoji marcipánovou sochu v životní velikosti. Návštěvníci si ale také mohou marcipánového Gumpa v malém vydání koupit. A pokud vám víc chutná čokoláda, tak je zde v prodeji jedna speciální Gumpova.Na sobotní Velikonoční den přichystalo muzeum zábavné setkání fanoušků tohoto filmového pejska se srdíčkem na srsti. Přes velikou zimu se už od ranních hodin začala plnit celá ulice před muzeem a první děti radostně křičely: „Mami, támhle je Gump!”

cokolada s GumpemV rámci programu proběhl křest zbrusu nové knihy Gump – filmový příběh. Kromě možnosti pohladit si a vyfotit se s živým Gumpem, čekalo na děti kolo štěstí, kouzlení s kouzelníkem, písničky z Gumpa, které zazpíval dětský sbor Čekanka, malování Gumpa na obličej, kreativní dílničky, na pódiu se uskutečnilo povídání s Filipem Rožkem a Annou Šulcovou, po kterém následovala autogramiáda, pohádka Jabloňová panna, komentované prohlídky v muzeu, soutěže a spoustu dalších aktivit, ať už v muzeu nebo u stánků přímo na ulici. Pořadatelé samozřejmě nezapomněli ani na odpočinkovou zónu nebo možnost občerstvení. Spokojené tak byly nejen děti, ale i jejich rodiče.

Filmová kniha Gumpa byla pokřtěna, jak jinak než voňavou čokoládou z produkce Muzea čokolády. Za přítomnosti stovek dětí, jejich rodičů a tvůrců filmu spatřila unikátní velkoformátová kniha poprvé světlo světa. V knize, kterou si mohli návštěvníci jako první na místě zakoupit a nechat podepsat, jsou odhaleny některé filmové triky, je plná fotek a příběhů z natáčení a fanouškům Gumpa určitě udělá velkou radost. Na fotografii křtí s Annou Šulcovou a Filipem Rožkem také scenárista Lukáš Fišer, reportérka televize Prima Martina Jandová, sportovní trenér Pavel Šalitroš, za Muzeum čokolády Martina Cimprová, za Bioscop Andrea Metcalfe a PR filmu Gump Helena Váňová.

O muzeu

Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře se poprvé otevřelo návštěvníkům v roce 2012. V prostorách třech historických domů, na ploše přes 1000 m2, představuje a mapuje historii čokolády, její pěstování, dovoz do Evropy a následné zpracování do formy bonbonů, tabulek, 0pralinek, figurek. Muzeum se (mimo jiné) pyšní unikátní stavbou – největším čokoládovým interaktivním vlakem v ČR. Druhá část muzea je pak věnována marcipánu a možnostem jeho zpracování. K vidění je marcipánový model náměstí a dalších táborských dominant, marcipánové modely pohádek, šatičky pro panenky… K dispozici pro všechny hravé ruce jsou stálé dílny, kde zájemci mohou odlévat čokoládové figurky, či pracovat s marcipánem. V kinosále pak probíhají projekce filmů o čokoládě. 

www.cokomuzeum.cz

Jaromír a Věra Hamplovi         Foto a zdroj: Helena Váňová Production, Muzeum čokolády

Podobné příspěvky

Školní práce, která Vás může zabít

Redakce

Zásah štěstím je padesátý a pravděpodobně poslední film režiséra Woodyho Allena

Redakce

Knihománie 2016

Redakce