Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura v Praze

Elpida ocenila nejaktivnější seniory

ELPIDA

Nezisková organizace Elpida na začátku března pořádala ples pro seniory. Elpida poprvé slavnostně ocenila nejaktivnější seniory z řad klientů. Na programu bylo také zahájení výstavy Moje taneční a lekce tance s Janem Onderem. Ples se nesl v duchu solidarity k Ukrajině. Zisk ze vstupenek a tomboly poputuje na pomoc Ukrajině.

Elpida ocenila nejaktivnější seniory a uspořádala dobročinný ples na pomoc Ukrajině

Vedoucí Centra Elpida Jan Bartoš ocenil tři nejaktivnější klienty za rok 2021. Nejvíce času v centrech Elpidy strávila Jarmila Bittnerová, která navštívila neuvěřitelných 397 hodin programu. Druhý a třetí největší počet hodin absolvovaly klientky Zuzana Hertzogová a Dana Beňová. Více než dvěma tisícům klientů Elpida v roce 2021 nabídla celkem 9 302 hodin vzdělávacího a kulturního programu, z toho 4461 hodin výuky jazyků, 1 102 hodin cvičení, 580 hodin tvůrčích dílen. 

Speciální čtvrté ocenění za aktivitu, podílení se na programu a celkový přínos udělil Bartoš Taťáně Strachotové. V holešovické pobočce aktivně pořádá společné snídaně, otevírá zajímavá témata a inspiruje ostatní.

Přibližně 100 návštěvníků přivítal ředitel Elpidy Jiří Hrabě. „Když jsme ples před časem připravovali, byl svět jiný. Změnil se jen před pár dny. Elpida stojí za Ukrajinou. A každý z nás k tomu může v rámci svých možností přispět. Na podporu Ukrajiny poputuje celý výtěžek nejen z prodeje vstupenek, ale i z dnešní tomboly. Je to jen kapka v moři, jsme nezisková organizace, ale i taková malá pomoc je nyní potřeba.“

Výstavu Moje taneční s klienty Elpidy připravila umělkyně a lektorka Eva Jiřička. Před časem Elpida vyzvala klienty, aby zavzpomínali na své první taneční. Někteří vzpomínky sepsali v rámci Literární dílny, jiní oprášili šperky nebo šaty. Například paní Jaroslava přinesla přibližně 60 let staré modely, které jí šila maminka.

Kromě výstavy návštěvníky přilákala moderace Jana Ondera nebo tombola, která přerostla v improvizovanou dražbu. I díky tomu se obsah kasičky navýšil na 16 383 Kč. Celý zisk poputuje na účet SOS Adra – Pomoc Ukrajině.

Iveta Čížová 

Elpida znamená řecky naděje. Je to ale také jméno organizace, která pomáhá seniorům stát se sebevědomou a respektovanou součástí společnosti. V duchu motta Old’s Cool mění Elpida pohled na stáří – provozuje vzdělávací a kulturní Centrum Elpida pro seniory z celé Prahy a krizovou Linku seniorů, založila značku Ponožky od babičky, vydává časopis VITAL, pořádá mezigenerační Old’s Cool festival. Zkrátka se snaží, aby čeští senioři vedli plnohodnotný & veselý život.

Podobné příspěvky

Cesta k Vysoké hře Josefa Šímy v NG Praha

Petr Ondrášek

Vánoční trhy 2014 v Praze

Šebík

Alexandra Hejlová a Oldřich Tamáš vyprodali Salmovskou aneb úspěšná premiéra!

Redakce