Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura v Praze

Více peněz na pomoc ohroženým druhům

Rada hlavního města Prahy na svém prvním zasedání 20.11.2018 schválila, že na in-situ projekty Zoo Praha půjdou napříště tři koruny z každého vstupu namísto dosavadních dvou.

„Takzvané in-situ projekty na pomoc ohroženým zvířatům ve volné přírodě a vůbec podpora ohrožených druhů, to je základní princip, na kterém dnes zoologické zahrady fungují. Pražská zoo si už svými projekty dokázala získat mezinárodní renomé a prestiž a hlavní město ji v tom samozřejmě maximálně podporuje,“ říká náměstek primátora hlavního města Prahy Petr Hlubuček.

Vzhledem k očekávané návštěvnosti pražské zoo kolem 1 400 000 osob tak na ochranářské projekty poputují více než čtyři miliony korun.

Gaviál indický

„Je to skvělá zpráva nejen pro nás v zoo, ale i pro gorily, slony či luskouny ve střední Africe, koně Převalského, sajgy nebo divoké velbloudy v Mongolsku, supy na Balkáně, gaviály v Indii a celou řadu dalších živočišných druhů v různých částech světa. Tento projekt začal jako koruna ze vstupného a stal se vzorem pro řadu zoologických zahrad v České republice i v zahraničí,“ uvedl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Kromě tří korun ze vstupu jsou na financování in-situ projektů využívány také prostředky ze sbírkového konta „Pomáháme jim přežít“ (číslo účtu: 43-680 466 0247/0100) a od podporovatelů Zoo Praha, například od Komerční banky či společnosti Alimpex Food a.s.

Podobné příspěvky

GHMP připravila retrospektivu Margity Titlové

Petr Ondrášek

Galerie hlavního města Prahy připravila retrospektivu Jitky Svobodové

Petr Ondrášek

Státní opera obnovila provoz

Redaktor J.Hampl