Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura v Praze

Známé tváře z oblíbené pohádky pokřtily unikátní kolekci zlatých a stříbrných dvojdukátů

krest minci

Pohádkový poklad Karaba představuje nové investiční mince i spoření pro děti

Známé tváře z oblíbené české filmové pohádky Tajemství staré bambitky 2 pokřtily unikátní kolekci pohádkových zlatých a stříbrných dvojdukátů. A také spoření do Karaby, jímž je možné si poklad postupně nastřádat online. „Dukát je pohádkové platidlo, které stejně jako naše spoření tvoří ´skutečný poklad´ pro každého, kdo jej vlastní,“ říká Michal Spurný z TrustWorthy Investment, přední obchodník s drahými kovy v Česku. Dvojdukáty i spoření do Karaby pokřtil zpěvák Václav Noid Bárta. Autor hudby k filmu, který si v něm i zahrál, dorazil na křest se svou rodinou – manželkou Eliškou, prostřední dcerou Eliškou i nejmenší Aničkou.

Zlatý Klus, Lábus i zlatá Khek Kubařová

Spoření do Karaby symbolicky odstartovalo na Mezinárodní den dětí. Právě v tento den se v pražském hotelu Alchymist představila i ojedinělá kolekce sedmi zlatých a sedmi stříbrných dvojdukátů.  Na přední straně jsou vyraženy podobizny hlavních hrdinů z pohádky Tajemství staré bambitky 2: Tomáše Kluse, Ondřeje Vetchého, Jiřího Lábuse, Kamily Jankovičové, Veroniky Khek Kubařové, Miroslava Vladyky a Valentýnky Bečkové. „Lidé si můžou pořídit jen jednu minci nebo si koupit celou sadu. Dvojdukáty vyražené v jedné z nejstarších mincoven na světě ve slovenské Kremnici mají navíc i sběratelskou hodnotu: podobné kolekce se na trhu objevují jen výjimečně,“ vysvětluje Spurný.

Spoření do Karaby nejen pro děti

Zlatý či stříbrný dukát darovaný novorozenci do kolébky kdysi představoval symbol, který měl dítěti v budoucnosti přinést štěstí a hojnost. V dnešní inflační době je ale taková mince i zajímavou investicí. A její přínos oceníme v budoucnu jak my, tak především naše děti,“ zdůrazňuje Spurný. Nejen v pohádkách, ale i ve skutečném světě totiž lidé stále touží zlato vlastnit. A poptávka po něm roste zejména v nejistých dobách.

Podle Spurného je to tím, že zlato neztrácí svou hodnotu za žádných okolností. „Drahé kovy představují jinou formu peněz.  Když roste inflace, ztenčují se úspory těch, kteří mají hotovost pod polštářem nebo se jejich finanční prostředky devalvují na bankovním účtu. Zlato působí jako pojistka. To už věděli i naši předci,“ dodává Michal Spurný.

 

I proto vzniklo zlaté a stříbrné spoření do Karaby. Rodiče či prarodiče v něm mohou prostřednictvím online investic do mincí z drahých kovů spořit pro své děti.  „Ve zlatém spoření jde o ukládání peněz do zlaté investiční mince o váze jedné unce. Pokud rodič vybere stříbrné spoření do Karaby, bude ukládat finance do stříbrné investiční mince o stejné váze. Každý mi dá jistě za pravdu, že dítě za pár let ocení spíš takto nastřádaný „poklad“,  než inflací znehodnocenou hotovost,“ je přesvědčen Spurný.

Spoření do Karaby se děje prostřednictvím pravidelných měsíčních plateb. „Spořit chceme umožnit co nejvíce lidem, takže částky nemusí být nijak vysoké. V online systému pak každý uvidí, jak mu zlato či stříbro přibývá. Karaba je zkrátka ochranou proti inflaci a zajištěním do budoucna,“ vysvětluje Spurný.

Představení nového spoření spolu s promítáním pohádky pro děti se v hotelu Alchymist zopakuje ještě koncem srpna před začátkem školního roku. Děti se opět můžou těšit na film Tajemství staré bambitky 2 a na atrakce s pohádkou spojené.

Videoklip s Valentýnkou Bečkovou, která si v pohádce Tajemství staré bambitky 2 zahrála princeznu Johanku ke stažení ZDE

www.twicz.cz

Jana Bryndová, Magdalena Bičíková

Podobné příspěvky

„Podařilo se nám změnit tvář Artesu,“ říkají o své spolupráci Jožka Zeman a Tomáš Hejna

Redakce

Nový přírůstek do muzea Dinosauria

Redakce

Světový den chleba v Břevnovském kláštěře

Redakce