Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Divadlo Kultura Umění

Labutí jezero s baletními mistry z Petrohradu.

Do České republiky míří věhlasný Petrohradský balet, který zde představí celosvětově proslulé dílo legendárního ruského skladatele Petra I. Čajkovského – Labutí jezero, které patří mezi klasiku baletu jako takového. Dech beroucí představení St. Petersburg ballet – Labutí jezero exkluzivně vystoupí v Praze, Brně a Ostravě již tento rok! Promotéři slibují kvalitní podívanou, kterou mají diváci možnost vidět na vlastní oči už v říjnu. Labutí jezero je klasický balet o čtyřech aktech, který měl premiéru v roce 1872 v Moskvě. Toto dílo je považováno za nejznámější a je také nejhranějším na celém světě. Existuje nespočet verzí. St. Petersburg ballet představí tu zcela původní a klasickou.
“Myslíme si, že představení osloví širokou veřejnost bez ohledu na věkové kategorie. Je to klasika, která patří mezi jakési základní kulturní znalosti a pokud by chtěl někdo zajít na balet, Labutí jezero je nejlepší volba. Soubor, který zavítá na podzim do naší země, patří mezi světové špičky, takže není třeba pochybovat o kvalitě představení,” komentuje producent Ing. Fawad Nadri.
Příběh vypráví o princezně Odettě. Zlý čaroděj Rudovous ji proměnil v labuť, kterou si zamiluje princ a slíbí jí svoji lásku. Ten se ale omylem ožení s dcerou kouzelníka, které byla přičarována podoba právě Odětty. Příběh baví a fascinuje celé generace napříč všech kontinentů.
Délka představení je 140 minut včetně přestávky. Vstupenky jsou nyní v prodeji v síti TICKET ART a TICKET PORTAL.
fota:Ticketportal
 
Termíny vystoupení:
2.10.2017 – BRNO, Hala Vodova (16:00 a 20:00)
3.10.2017 – OSTRAVA, Gong (16:00 a 20:00)
4.10.2017 – PRAHA, Divadlo Hybernia (16:00 a 20:00)

Podobné příspěvky

Výstavu kostýmů ze StarDance v Galerii Tančící dům otevřely Helena Vondráčková, Kristýna Leichtová, Jitka Asterová i Jana Švandová

Redakce

Slavná manga série ze světa Pokémonů poprvé v České republice

Redakce

Josef Klíma, Marek Epstein: Šarlatán

Redakce