Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Literatura

Emma a šéfkuchaři

kniha emma a sefkuchari

Masterchefové Jan Punčochář, Marek Fichtner nebo sympatický šéfkuchař a automobilový závodník Filip Sajler, průkopnice biopotravin Hana Zemanová a další kulinářské celebrity. Ti všichni s dospívající Emmou vymysleli báječná menu, která zvládne i začátečník

Emma a šéfkuchaři

Poctivé recepty z čerstvých surovin budou inspirací nejen pro teenagery, ale i pro zaměstnané maminky či tatínky, kteří dosud nedrželi vařečku v ruce. Užijte si společné vaření i stolování v pohodě a s chutí – Emma vám ukáže, jak na to!

Tahle kniha není jen obyčejná kuchařka. Nahlédnete s ní pod pokličku nejen v mém kuchyni, ale i v kuchyních mých kolegů, a přitom se dozvíte spoustu zajímavostí o ingrediencích, které běžně používáte.” Jan Punčochář.

Emma a šéfkuchaři

Nakladatel:  Mladá fronta 2021Vařte s nejlepšími českými šéfkuchaři. Pro začátečníky i pokročilé, pro děti i rodiče.

Křest knihy proběhl Ve Vodičkově ulici  ve společnosti Potten & Pannen – Staněk. Knihu pokřtili  Josef Maršálek, Marek Fichtner, Martin Staněk, Gianfranco Coizza, Nikoleta Kováčová a Martina Muldoon. Nechybělo ani bohaté občerstvení a sladké překvapení ve formě dortu s knihou. 

 

Ukázka z knihy 

Filip Sajler

Excelentní šéfkuchař, táta dvou dcer a úspěšný automobilový závodník, je také spolumajitelem denního bistra Perfect Canteen, kde řídí síť restaurací zaměřených na firemní stravování a cateringový servis. Vařil pro takové hvězdy, jako je Madonna, David Bowie, Bruce Springsteen a Sheryl Crow, sportovce formátu Tigera Woodse a Garryho Kasparova, a nakonec i pro tým Davida Copperfielda, Petra Čecha, Johna Malkoviche a další. Kromě toho jej určitě znáte z oblíbeného pořadu České televize Kluci v akci, jehož koncept stojí na maximální jednoduchosti, tradičních kuchařských postupech a čerstvých surovinách.
filip--sajlerZa sebou má praxi ve špičkových restauracích a cateringových společnostech v USA, Německu, Singapuru i v České republice a mnoho dalších zahraničních zkušeností z Thajska, Itálie, Španělska, Norska, Londýna a New Yorku. Tři roky byl také kapitánem Pražského regionálního týmu a další tři členem Českého národního kuchařského týmu.
Získal řadu ocenění z kuchařských soutěží (FHA Culinary cup Singapore, IGEHO Stuttgart, ScotHot Glasgow, World Culinary Championship Basil) včetně té z Kuchařské olympiády v Erfurtu. Filip kromě vaření k životu potřebuje adrenalin a ten mu dodává trail bike, snowboard a automobilové závodění. Pravidelně startuje v českém i evropském mistrovství v závodech a na okruzích, v němž získal za svou kariéru už řadu cen. 
BRÉSKÉ KUŘE PODLE FILIPA SAJLERA
ČAS PŘÍPRAVY 4 a 1/2 hodiny
kuřePro všechny tyto recepty využijete celé kuře a ani kousek nepřijde nazmar. Přestože je kvalitní kuřecí maso o poznání dražší, je chutnější, zdravější a z jednoho kuřete dokážete vykouzlit hned několik jídel.
Bréské kuře očistěte a vyřízněte prsa s kůží a očištěnou kostí, aby vznikly dva kusy supreme (jde o prsa naporcovaná zároveň s křídlem) na upečení na pánvi. Zeleninu nakrájejte nahrubo a na oleji opečte dozlatova, přidejte lžičku protlaku a zalijte vodou, vložte kuře bez prsou a koření.. Zavařte a táhněte – vařte zvolna na nízkém stupni 4 hodiny. Sceďte, opatrně vyjměte kuře a nechte ho zchladit.
INGREDIENCE
KUŘECÍ VÝVAR
1 francouzské kuře z Bresse bez prsou
2 cibule
1 mrkev
3 řapíky celeru
1 stroužek česneku
1 lžička dvojitého protlaku
olivový olej
5 kuliček celého pepře
3 kuliček nového koření
3 bobkové listy
5 litrů vody dle velikosti kuřete
Tažené vývary se sice připravují dlouho, ale v průběhu vaření se o ně vůbec nemusíte starat. Stačí je nechat vařit na velmi slabém plameni takzvaným táhnutím. Pokud vám vývar zbude, zamrazte jej. Bude se vám hodit jako základ do mnoha jídel.
red.

Podobné příspěvky

Připojte se k programu připomenutí Majálesu z roku 1950,

Šebík

Jašków na křtu knihy Harasimové: Znásilňoval jsem mladé holky a bylo to skvělé!

Redakce

Druhou českou institucí zařazenou do proslulé anglické edice Director’sChoice je Západočeská galerie vPlzni

Petr Ondrášek