Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Literatura

Ivan Langer uvádí hudebně-dramatické CD a audioknihu ZvukoSochobásně

Sochobasne-LangerVe čtvrtek 18. listopadu 2021 vychází CD a audiokniha s názvem ZvukoSochobásně” – vlastní autorské texty čte Ivan Langer v originálním hudebním doprovodu kytaristy Norbiho Kovácse a violoncellisty Olina Nejezchleby. Celkem 36 hudebně-dramatických ZvokoSochobásní navazuje na Langerovy předchozí knihy V Síti 1 a 2 (2016 a 2017), Sochobásně v Síti (2018) a Šlehy V Síti (2020) a rovněž putovní výstavu Sochobásní v podobě 3D reliéfů (2019-2021). CD a audioknihu vydává nakladatelství Galén.

Ivan Langer ve spolupráci s Norbim Kovácsem a Olinem Nejezchlebou uvádějí hudebně-dramatické CD a audioknihu ZvukoSochobásně

„Sochobásně jsou na cestě. Začaly v rozměru 2D coby psané facebookové statusy, dostaly se do rozměru 3D coby sochařské reliéfy a teď nesměle vykukují v rozměru 4D – ne již jako Sochobásně, ale jako ZvukoSochobásně,” představuje projekt autor Ivan Langer.

Langerovy trefné poznámky a poeticko-politické glosy, kterými na Facebooku a Instagramu výstižně i provokativně komentuje aktuální politické a celospolečenské události a kauzy, označují média a kritici jako „kreativní reflexi doby, kterou autor čelí populismu, extremismu, levičáctví, či celkovému ohrožování svobody v režimu liberální demokracie”.

Studiové ZvukoSochobásně vznikly v létě 2021. O přednes celkem 36 textů se postaral Ivan Langer, autory hudebního doprovodu jsou kytarista a zpěvák Norbi Kovács a violoncellista, baskytarista, zpěvák a houslista Olin Nejezchleba. Výsledkem je působivý mix, který posluchače přiměje k zamyšlení nad stavem současné společnosti a politické scény a který zároveň zneklidňuje, povzbuzuje, probouzí i baví.

Za 25 let, co se věnuji skládání hudby, vždy rád přijímám nové výzvy. Ať se týkají skládání pro divadlo, film nebo nové písničky. Právě proto jsem s radostí přijal nabídku ke složení hudby na verše Ivana Langera. Moc mě bavilo podpořit dynamiku, rytmus a náladu jednotlivých veršů a tím báseň hudebně posunout o další dimenzi,” přibližuje spolupráci a vznik výsledné podoby ZvukoSochobásní Norbi Kovács. Olin Nejezchleba dodává: „Dlouho jsem nečetl nic, co by bylo po formální, umělecké i emocionální stránce tak čisté a pravdivé, jako Ivanovy básně. Jsem rád, že jsem se na jejich hudebním „dotvoření” mohl podílet. Ivane, díky!”

CD a audioknihu ZvukoSochobásně vydává nakladatelství Galén. Verze na CD bude v prodeji v sítích Kosmas, Neoluxor a Indies Scope, digitální distribuci audioknihy zajišťuje Supraphon. Slavnostní křest CD a audioknihy ZvukoSochobásně proběhne v pondělí 22. listopadu 2021 v Praze.

Ve zkratce
– CD a audiokniha ZvukoSochobásně

– autor textů a přednes Ivan Langer, hudba kytarista a zpěvák Norbi Kovács a violoncellista, baskytarista, zpěvák a houslista Olin Nejezchleba
– 36 hudebně-dramatických textů, které výstižně i provokativně komentují aktuální politické a celospolečenské události a kauzy a kterými kterou autor čelí populismu, extremismu, levičáctví, či celkovému ohrožování svobody v režimu liberální demokracie
– vychází v nakladatelství Galén, v distribuci od 18.11.2021
– ZvukoSochobásně navazují na Langerovy předchozí knihy V Síti 1 a 2 (2016 a 2017), Sochobásně v Síti (2018) a Šlehy V Síti (2020) a putovní výstavu Sochobásní v podobě 3D reliéfů (2019-2021) – více na www.slehy.cz  

Facebook: https://www.facebook.com/VsitiIvanaLangera
Instagram: https://www.instagram.com/v.siti.ivana.langera/
Web: www.slehy.cz  

O nakladatelství Galén

Od roku 1992, kdy nakladatelství vzniklo, vydává populárně-naučnou literaturu se širokým tematickým záběrem, výrazným počinem byla např. ediční řada kronik s nejúspěšnější Kronikou lidstva. Ve svém portfoliu má také dětské knihy a praktické příručky, překladovou beletrii a v neposlední řadě uvedlo na trh několik nových tváří české literatury.  Za zmínku stojí např. Josef Bernard Prokop, autor lucemburské pentalogie a dalších historických románů.

Více na http://www.galen.cz/

Kateřina Kuchařová

Podobné příspěvky

Novinka od Nakladatelství Epocha – knižní titul LEICHENBERG

Redakce

Ohlédnutí za 11 nejlepšími komiksy dekády!

Redakce

Naomi Adachi a Robi Chadim pokřtí novou knihu Jiřího Kratochvíla Na schovávanou

Redakce