Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Literatura

Kam směřuje moderní medicína

Daniel M Davis

Představte si, že budeme dlouho dopředu vědět, s jakou pravděpodobností se u nás vyvine rakovina, že budeme mít k dispozici personalizované poznatky o svých genech, orgánech a buňkách nebo že snadno a přesně zjistíme, na jakou stravu si potrpí náš mikrobiom.

Kniha Tajemství těla imunologa Daniela M. Davise

Ukazuje, jak vizionářští vědci odhalují neviditelný a utajený vesmír uvnitř každého z nás a jak se díky jejich práci stávají realitou dříve netušené možnosti. Autor se zaměřuje na šest klíčových oblastí – buňky, vývoj plodu, imunitní systém, mozek, mikrobiom a genom – a předkládá zcela nový biologický pohled na lidské tělo. Srozumitelně a s využitím nejnovějších vědeckých poznatků rozvíjí naše povědomí o tom, jak lidské tělo funguje, čeho je schopno, jak ho chránit před nemocemi a co v tomto směru pro nás všechny chystá budoucnost.

Překlad Pavel Pecháček, vázaná s přebalem, 130 × 200 mm, 256 stran, 348 Kč, ISBN 978-80-7675-059-3, ISBN koeditora 978-80-257-4064-4, EAN 9788076750593, řada Aliter, vydání 1, poprvé vyšlo 04.04.2023.
Původní název: 
The Secret Body: How the New Science of the Human Body Is Changing the Way We Live

Vychází ve spolupráci s nakladatelstvím Argo.

Davis Daniel Michael

Daniel Michael Davis (* 1970) získal doktorát z fyziky, poté začal pracovat v oboru molekulární imunologie, byl profesorem imunologie na univerzitě v Manchesteru a nyní pracuje na Královské univerzitě v Londýně. Zabývá se především studiem imunitního systému pomocí mikroskopu s vysokým rozlišením. Je spoluobjevitelem imunitních synapsí a membránových nanotrubic, jimiž interagují imunitní buňky. Tyto práce byly uvedeny mezi 100 průlomovými objevy ve vědě. Kromě více než 100 odborných článků vydal populárně-naučné knihy The Compatibility Gene (Gen kompatibility, 2013) a The Beautiful Cure (Skvělá léčba, 2018), obě nominované Královskou společností na vědeckou knihu roku.

http://www.dokoran.cz

Podobné příspěvky

Galerie v Hradci Králové vydala monografii malířky Věry Jičínské

Petr Ondrášek

OTEC SPÁCHAL SEBEVRAŽDU, MATKA SKONČILA VE VĚZENÍ, DĚTEM SVITLA NADĚJE

Redakce

Zážitky z karantény Haliny Pawlowské

Jaroslav Hauer