Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Literatura

Komiksové Vánoce – komiks je ideálním dárkem pro vás i pro vaše blízké!

Berserk KENTANO MIURA

Vánoce se kvapem blíží a hon na vánoční dárky bude letos pravděpodobně probíhat hlavně v online prostředí. To má taky své výhody – knihy můžete vybrat z pohodlí domova a kurýr vám je donese až ke dveřím. Skvělým dárkem, nejen pro děti, jsou komiksy a na výběr je z opravdu nepřeberného množství. Nakladatelství CREW, největší komiksové nakladatelství u nás, si připravilo výběr toho nejlepšího, co je možné pod stromečkem najít.

 Komiksy pro děti

TimoDobrodruh Timo

Timo je kluk žijící v malé vesnici uprostřed divočiny a jeden velký problém. Timo je kluk žijící v malé vesnici uprostřed divočiny a má jeden velký problém. Přečetl všechny dobrodružné knížky, které kolem jsou. Takže mu zbývá jediná možnost. Jít a prožít si jedno velkolepé dobrodružství sám. Jenže když vstupuje do lesa, ani netuší, co ho tam všechno čeká. Jaká podivná zvířata a nebezpečí tam na něj číhají, a že na konci bude vzdorovat něčemu velmi mocnému a ničivému.

Dobrodruh Timo; scénář Jonathan Garnier; kresba Yohan Sacré; 128 stran; 399 Kč.

Můj první komiks: My Little Pony – Poníci v akci

Zbrusu nové příběhy inspirované hitovým televizním seriálem, ve kterém vždy vítězí síla přátelství! S plachou Fluttershy se vydáme na školní sraz, kde dojde k nečekanému klání! Pinkie Pie se pustí do pečení velmi důležitého dortu, Princezna Luna vyřeší zapeklitou detektivní záhadu a Twilight Sparkle se vypraví za řešením svého problému až do cizího mozku. Ne, s těmihle poníky se vážně nudit nebudete!

Můj první komiks: My Little Pony – Poníci v akci; scénář a kresba kolektiv autorů; 100 stran; 199 Kč.

 Pokémon – Red a Blue 1

PokémonDo Česka se poprvé dostala slavná manga ze světa Pokémonů a je tak skvělým dárkem pro jejich milovníky. Hlavní hrdina, chlapec Red, je odrazem postavy, kterou fanoušci znají ze seriálu jako Ashe. Nechybí ale nejslavnější sestava pokémonů v čele s Pikachu, Bulbasaurem, Charmanderem či Snorlaxem. Součástí komiksů jsou nejen profily jednotlivých pokémonů, ale i mapa, kde se dá najít, kde byl konkrétní pokémon chycen. Takže neváhejte a vstupte do legendárního světa – poprvé v původní komiksové podobě!

Pokémon – Red a Blue 1; scénář Hidenori Kusaka; kresba Mato; 208 stran; 229 Kč.

 

Komiksy pro dospívající

Catwoman_obálkaCatwoman: Ve svitu Měsíce

Selina Kyleová je tvrdší, než sama tuší. Patnáct let snášela řetěz špatných známostí své matky. Když se Dernell, matčin současný vyvolený, ukáže krutější než všichni ostatní, Selina přehodnotí svůj vztah k domovu. Žádným způsobem nedokáže sdílet střechu nad hlavou s Dernellem. A protože Dernell se nikam nechystá, musí jít Selina.
Catwoman: Ve svitu Měsíce; scénář Lauren Myracleová; kresba Issac Goodhart; 204 stran; 329 Kč.

 

Stranger Things: Šestka

Stranger things šestkaKomiks, který potěší všechny fanoušky slavného netflixovského seriálu Stranger Things. Jedná se o prequel k seriálu a příběh nás zavede do roku 1978. Amerika se stále nachází uprostřed studené války a probádává nebezpečné hranice vědy. Francine je obyčejná puberťačka, která by si měla užívat dospívání, místo toho je však zavřená v Hawkinsově laboratoři. Pod dohledem doktora Brennera a jeho zaměstnanců je využívána jako potenciální zbraň. Vypětí z testů, kterým ji podrobují, odemkne temnou vizi budoucnosti, budoucnosti, na které se nechce podílet, budoucnosti, o které doufá, že ji může změnit. Jak daleko doktor Brenner, ředitel tajného projektu MK ULTRA, zajde, aby získal moc, po které touží?

Stranger Things: Šestka; scénář Jody Houserová; kresba Edgar Salazar; 96 stran; 249 Kč.

  Spider-Man/Deadpool 1: Parťácká romance

Atelier_coverJedná se o největší parťáckou romanci všech dob v podání tvůrců, kteří stáli na začátku Deadpoolovy kariéry. Díky nim tu máte dva marvelovské hrdiny v jednom týmu! Až tedy na to, že jeden má morální zásady a odpovědnost a druhý je prostě magor. Důvod jejich setkání? Kontrakt. Deadpool má za úkol zabít zdroj všeho zla – úspěšného vynálezce Petra Parkera. A tomu, celkem logicky, musí Spider-Man zabránit.

Spider-Man/Deadpool 1: Parťácká romance; scénář Joe Kelly; kresba Ed McGuinness; 140 stran; 349 Kč.

 Komiksy pro dospělé

Krásná temnota

Krásná temnotaKrásná temnota je děsivě krásný a krásně děsivý příběh o roztomilých bytostech, kteří žijí v lese, pohromadě ve svém domečku. Jenom je ten domeček tělo mrtvé holčičky. A pomalu se jim začíná rozkládat, a tak musí tyto bytosti čelit světu tam venku.

Cenami zasypaný komiks je oslňující a znepokojivá nepohádka o tom, že zlo může mít i tu nejnepatrnější a nejroztomilejší podobu. Svět i hrdinové tohohle příběhu jsou jen na první pohled milí, přátelští a krásní. Sladké tvářičky malých bytůstek, které obývají les, jsou jen maskami, za kterými se skrývá malichernost, sobectví, závist a neschopnost zajímat se o druhé. Krásná temnota je příběh o tom, že „dětská nevinnost“ je ta největší lež v dějinách lidstva.

Krásná temnota; scénář Fabien Vehlmann a Marie Pommepuyová; kresba Kerascoët; 112 stran; 489 Kč.

Batman_ZatraceníBatman: Zatracení

Joker je mrtvý! O tom není pochyb. Jedinou záhadou zůstává, jestli mu ten jeho hubený krk konečně zlomil sám Batman, nebo jestli za tím stojí jiná gothamská zlověstná síla.
Problém spočívá v tom, že Batman si na nic nevzpomíná a čím více se noří do labyrintu tohoto případu, tím více pochybuje o všem, co se dozvídá.

Batman: Zatracení; scénář Brian Azzarello; kresba Lee Bermejo; 176 stran; 649 Kč.

 Wolverine: Zrození

Titul Wolverine: Zrození se stal prvním dílem vydaným pod novou řadou Nakladatelství CREW s názvem Legendy Marvel. Tajemství zrodu záhadného hrdiny je konečně odhaleno. Kým tedy Wolverine skutečně byl a odkud pochází? Staňte se svědky šokujícího příběhu zrození slavného mutanta, konečně je odhaleno!

Wolverine: Zrození; scénář Paul Jenkins; kresba Andy Kubert; 200 stran; 599 Kč.

Manga

Orange 1

OrangeŠestnáctiletá Naho Takamija z malebného města Macumoto si žije docela obyčejně – chodí do školy, baví se s kamarády a připravuje se na budoucnost, kterou si samozřejmě maluje trochu narůžovo. Jednoho dne však její poklidně plynoucí život převrátí naruby jediný dopis, a ne jen tak ledajaký! Píše jí totiž její budoucí, o deset let starší já, které si přeje, aby si Naho jednoho dne nemusela vyčítat ty samé chyby…

Orange 1; scénář a kresba Ičigo Takano; 228 stran; 199 Kč.

 Ateliér špičatých klobouků 1

Atelier_coverMagická škola, učení se kouzel, temní protivníci a odvážná hrdinka… Nová komiksová série Ateliér špičatých klobouků svým příběhem a atmosférou připomíná Harryho Pottera. Hlavní hrdinka, Coco, se od malička toužila stát čarodějkou, jenže k tomu jsou potřeba vrozené schopnosti. Dívce tudíž nezbývá než snít a vést poklidný život po matčině boku. Všechno se změní, když do vesnice přijede čaroděj a dívka ho spatří při provádění magického rituálu. Snaží se ho napodobit, jenže netuší, jaké následky může mít neodborně provedené kouzlo.

Ateliér špičatých klobouků 1; scénář a kresba Kamome Širahama; 212 stran; 199 Kč.

Berserk 1

Berserk_coverČerný šermíř Guts kráčí krajinou a v jeho stopách zůstávají mrtvoly nepřátel… a někdy i nevinných lidí, kteří se mu jen připletli pod nohy na jeho cestě za pomstou. Vydejte se s ním za jeho cílem v jednom z nejeepičtějších a nejikoničtějších příběhů žánru temné fantasy!

Berserk 1; scénář a kresba Kentaró Miura; 228 stran; 249 Kč.

Tituly jsou k dostání na www.obchod.crew.cz a u dobrých knihkupců.

Nakladatelství CREW bylo založeno již v roce 1997 Petrem Litošem, Vladimírem Veverkou, Štěpánem Kopřivou, Karlem Stibralem a Jiřím Pavlovským a dnes jde o největší a nejstarší nakladatelství v České republice. Název CREW vznikl zkratkou z prvních písmen slov Comics Revue Et Vladimír Veverka a vyslovuje se jednoduše česky – krev.

Dominika Kučinská

 

 

 

 

Podobné příspěvky

Pokračování spicy komiksové série Sunstone právě vychází!

Redakce

Eva Hrušková představitelka Popelky křtila knihu Popelka & spol – 50 let.

Jaroslav Hauer

Soupisový katalog kreseb Václava Hollara (1607-1677)

Petr Ondrášek