Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Literatura

Můj africký příběh

Spisovatelka-Hana-Hindráková

Můj africký příběh je jakousi zpovědí nejen pro autorčiny čtenářky a čtenáře, které zajímá, jak se dostala do Afriky a k psaní knih z afrického prostředí. Inspirovat a motivovat může i milovníky Afriky, cestovatele, snílky, dobrovolníky či začínající spisovatele.

Můj africký příběh

uj africky pribehDozvíte se také, proč se autorka z nadšeného dobrovolníka, který chtěl spasit celou Afriku, stala téměř odpůrcem rozvojové pomoci nebo jak se jí podařilo během několika let vydat devět románů u tří renomovaných nakladatelství, zaplnit diář besedami a stát se první českou spisovatelkou publikovanou v Keni.

Nechybějí ani vtipné příhody z afrického putování, situace, kdy šlo Haně o život, nebo informace ze zákulisí jednotlivých románů.

Více informací o knize najdete na webových stránkách https://www.mujafrickypribeh.cz/.

Recenze:  

Obdivuji autorku, co ve svém mladém věku dokázala. Při čtení její knížky se mi v mysli vybavila dvě jména – Matka Tereza a cestovatel Emil Holub. A ona má v sobě od každého něco.

herečka Eva Hrušková

Tuto knihu doporučuji všem, kteří se zajímají o Afriku, a zvláště o Keňu, a chtějí ji poznat jinak než jen jako safari v exkluzivních turistických rezortech. U Hanky si cením její odvahy, cílevědomosti, ale i upřímnosti. Poznala totiž, že ani práce v neziskové organizaci africký problém neřeší. Pomáhá tedy po svém.

zpěvák Dalibor Janda

Je to zajímavé čtení o Keni, dobrovolnické práci, zážitcích, ale i nebezpečích, která vás mohou v Africe potkat. Zkrátka pohodlně se uvelebte, začíná velká čtenářská jízda na téma TIA (That is Afrika) – Taková je Afrika.

MUDr. Kateřina Cajthamlová

 Zase jsem byl v Keni… Děkuji a doporučuji všem, kteří chtějí tuto africkou zemi navštívit.

herec Bohumil Klepl

U autorky oceňuji, že se nenechala odradit svými negativními zkušenostmi a stále znovu zkouší dělat věci po svém tak, aby z toho měl prospěch i někdo další – ať již konkrétní člověk v Africe, nebo čtenář její knihy.

šéfredaktorka klubu Knihomolů Alena Badinová

 Ta holka je prostě neuvěřitelná. Tak obyčejně vám začne vyprávět, jako byste seděli u sklenky vína, a ejhle, jste v Africe a ani nedutáte a cítíte napětí a nedořečené přísliby dalších dobrodružství. Máte pocit, že čtete nový román, a on je to život. Hanky.

herečka a moderátorka Tereza Kostková

Hana Hindráková

 

Podobné příspěvky

Křest nové monografie malíře Tomáše Kubíka

Redakce

V nakladatelství CPRESS vychází kniha Lucie Bechynkové Opravdové zločiny

Redakce

Il Boemo. Průvodce po životě a díle Josefa Myslivečka

Redakce