Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Literatura

Nejvýznamnější a rozhodující střetnutí německých a sovětských vojsk na východní frontě

Miloslav Jenšík: STALINGRAD

Každý dům, každé okno, každý kámen

V Nakladatelství Epocha právě vychází 2. vydání Stalingradu Miloslava Jenšíka. Kniha je již k dostání na pultech knihkupectví a zároveň vychází jako e-kniha. Čtenáři si ji také mohou pořídit s 25% slevou na e-shopu či facebookových stránkách Nakladatelství Epocha.

Bitva o Stalingrad byla nejen obrovskou opotřebovávací bitvou, ale také psychologickým střetnutím dvou maximálně koncentrovaných vůlí. Šlo o mnohem víc než o jedno město. Vojáci, kteří se do sebe zuřivě zakousli v hromadách sutin z domů, v nichž ještě nedávno žili lidé, na donekonečna rozrývaných svazích Mamajovy mohyly, v odpadních kanálech, den ode dne chápali víc a víc, co je v sázce. V nepřetržitých srážkách stovek malých úderných skupin narůstala do absolutní hodnoty fyzická i psychická odolnost, iniciativa, odpovědnost a vynalézavost i toho posledního pěšáka. Osud města visel na vlásku. Obránci drželi místy už jen uzoučký proužek břehu, z kterého mohli být smeteni jediným úderem. Do krajnosti vyčerpaní vojáci, trosky původních jednotek, však dál vedli svou svatou válku. Linie bojů byla tisíckrát zalomená čára bez ustání měnící podobu. Nebyly tu dvě fronty a mezi nimi země nikoho – jen trojrozměrný labyrint, ve kterém se úderné skupiny vzájemně napadaly zepředu i zezadu, zprava i zleva, shora i zdola…

Miloslav Jenšík (* 1936)

Absolvent filozofické fakulty UK a postgraduálního kurzu fakulty žurnalistiky, autor literatury faktu z historie druhé světové války a českého ledního hokeje a fotbalu.

V Nakladatelství Epocha vyšly v Edici Magnetka jeho knihy Skoncujeme s nimi! Varšava bude zničena (2011), Anthropoid kontra Heydrich (2011), Commandos útočí! Nájezd na St. Nazaire (2012, oceněno Prémií Miroslava Ivanova), Stalingrad – každý dům, každé okno, každý kámen (první vydání 2013, Mezinárodní cena E. E. Kische) a Červené máky na Monte Cassinu (2014, Mezinárodní cena E. E. Kische). Z jeho sedmnácti publikací o historii sportu získala Zlatá kniha ledního hokeje (2011) Cenu E. E. Kische.

 

Informace o knize

Titul: Stalingrad

Autor: Miloslav Jenšík

Přebal a grafická úprava: Lukáš Tuma

Formát: vázaná s přebalem, 145 x 205 mm

2., přepracované vydání

112 stran + 16 stran fotopřílohy

Cena: 169 Kč

Nakladatel: Nakladatelství Epocha

ISBN: 978-80-7557-143-4

O Nakladatelství Epocha

Nakladatelství Epocha se zaměřuje především na literaturu faktu a historii, velký prostor je však věnován i beletrii a titulům v žánrech fantasy, sci-fi a horor. Většina produkce Nakladatelství Epocha je dostupná rovněž ve formě e-knih.

Podobné příspěvky

Tři jízdenky do Dobrodružství

Redakce

Nová kniha Dominika Landsmana – Deníček moderního fotra 3

Redakce

ORIGINÁLNÍ AUTOBIOGRAFIE MEZZOSOPRANISTKY DAGMAR PECKOVÉ

Redakce