Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Literatura

Neuvěřitelná dobrodružství se Snovíkem je kniha plná legrace

Lenka_Jakesova

Franta by chtěl zažít spoustu legrace a velké dobrodružství, prostě nejkrásnější prázdniny. Jenže to vypadá, že ho čekají spíš otravné a nudné dny.

obalkaJednou se však stane prapodivná věc. Bum! V pokoji mu přistane Snovík, kluk z kouzelné planety, a vezme ho i s kamarádem Honzíkem na vesmírnou výpravu. A nebude to jen obyčejná návštěva, kluky čeká parádní dobrodružství, kdy budou dělat neuvěřitelné věci – třeba sáňkovat v triku, bojovat s piráty nebo si ochočí dinosaura. Na planetě Snění je totiž možné cokoliv.

Kniha Neuvěřitelná dobrodružství se Snovíkem je kniha plná legrace a dobrodružství.

www.grada.cz/neuveritelna-dobrodruzstvi-se-snovikem-12328/

www.zpivameslenkou.webnode.cz

 

Spisovatelka Lenka Jakešová nám sdělila: 

Narodila jsem se ve Frýdlantě v Čechách. Od malička jsem si přála pracovat s dětmi, proto jsem vystudovala SPgŠ v Liberci a stala se učitelkou v mateřské škole. Práce s dětmi mě vždy naplňovala a bavila. Přesto jsem se roku 2007 vydala jinou cestou. Začala jsem pomáhat manželovi v jeho firmě.

Na děti jsem však nezapomněla. Docházím do mateřského centra Mateřídouška, kde hraji a zpívám s dětmi a jejich maminkami. Do období před Covidem jsem vedla pěvecký sbor v mateřské škole v Hejnicích, kde již několik let bydlíme.

Díky svému původnímu povolání se věnuji tvorbě pro děti. Píši pohádkové knihy a písničky pro děti. Dále píši texty, které zhudebňují mí kolegové. Pohádkové knihy mi vydává hlavně nakladatelství Grada.

Má knižní prvotina se jmenuje Kamarádi na výletě. Je to kniha o kamarádství a vzájemné pomoci. Další knihou jsou Pohádky z lesa. Ty již mají svého dvojníka i na Slovensku. Pro příznivce této knížky mám dobrou zprávu. Na příští rok se chystá vydání 2.dílu. Třetí kniha, kniha, která bude pokřtěna 14.10. v Chodovské tvrzi v Praze se jmenuje Neuvěřitelná dobrodružství se Snovíkem. V této knížce nebude nouze o legraci a dobrodružství. Další kniha vyjde v nakladatelství Klíč. Zatím nemohu prozradit její název.

 Nakladatelství Akcent mi vydalo začátkem tohoto roku Nezbedné příhody malého Mňouka a v těchto dnech vychází kniha Příhody včeličky Emičky, kde se děti dozvědí, co všechno se musí včelka naučit, než vylétne na první kytičku.

Písničky pro děti mi vydává vydavatelství Editio Karez. Jsou to Písničky pro děti 1, 2, 5, 8 a 9, (v 5. a v 9.díle jsou mé pouze texty). V  eNotách.eu vyšel zpěvník Skřítek Vítek, kde mé texty nádherně zhudebnil skladatel pan Petr Zapletal.

Dalším nakladatelstvím, které mi vydává, je nakladatelství Infra.cz. Publikace se jmenuje Od pohádek k písničkám. V této publikaci jsou prioritní písničky. Děti však je třeba ke každé činnosti motivovat, proto jsem vždy před písničkou napsala krátkou motivační pohádku a vypracovala pohybové vyjádření, aby si děti lépe písničku zapamatovaly. Tato publikace je myšlena převážně pro učitelky v MŠ.

Začala jsem spolupracovat s hudebním skladatelem panem Václavem Vedralem, kterému jsem věnovala pár textů, které zhudebnil.

Lenka Jakešová

www.zpivameslenkou.webnode.cz

Podobné příspěvky

Knihu Až na (kostní) dřeň pokřtila herečka Lenka Termerová

Redakce

Knihománie 2016

Redakce

Komiksová kniha nejen o skautingu

Redakce