Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Literatura

Nová dřevěná kniha Martina Patřičného – cesta dovnitř stromu i pod kůru člověka

martin patricny - umeni dreva

Najdete v ní jak využít obrazy ze dřeva a kresby ve dřevě  ve výtvarné práci a jaký bonus mají sochy ze dřeva proti těm z jiných materiálů. Kromě uměleckých objektů na cca 150 barevných fotografiích, najdete i oddíl o autorské knize – ze dřeva, nic takového nikdo jiný nedělá.

A poslední kapitola? To je úsměv a vtip ve dřevě, všichni to v téhle době potřebujeme jako sůl.

martin patricnyMartin Patřičný – znáte ho z televizního dokumentu Kus dřeva ze stromu,  z jeho výstav a knih. Novinka –  Umění dřeva přináší další řadu nápadů i námětů. – Od časů jeho první výstavy v Národním muzeu i vydání Monografie uplynula řada let a Patřičného experimenty – nejen – se skládáním dřeva už inspirovaly celou řadu výtvarníků i amatérů. Mnozí si od něj razantně vypůjčují techniku i nápady. Zkuste to i vy.

Jednoduché popisy i  hlubší osobní svědectví pro vás budou vodítko k další práci a návod ke vnímání dřevěných obrazů.

Martin PatricnyMartin Patřičný se vyučil řemeslu soukromě u svého strýce (řezbářství a soustružení dřeva). Po maturitě na gymnáziu prošel celou řadou zaměstnání (prodavač, aranžér, řidič, dřevorubec atd.). Zhruba od roku 1988 se plně věnuje výtvarné práci se dřevem. Žije a pracuje v Debrně u Kralup nad Vltavou.

 

Martin Patřičný je český výtvarník a spisovatel. Jeho současná tvorba zahrnuje především “dřevěné obrazy” a v menší míře také dřevěné sochy. V minulosti se zabýval i tvorbou uměleckých notových pultů, které vystavil např. v roce 1998 v Obecním domě v Praze. Jeho knižní tvorba se věnuje jak dřevu, v knihách Dřevo krásných stromů a Pracujeme se dřevem, tak volné tvorbě ve sbírce povídek Patřičný nejen dřevo.

www.patricny.com

Podobné příspěvky

Nadýchané pohádky pro SLANÉ I SLADKÉ DĚTI

Redakce

Nová kniha Továrna na debilno 2

Redakce

Eva Holubová s labradorkou Abbay pokřtila knihu Lásky za oponou.

Redakce