Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Literatura

Nová kniha Pražské vinice

Projděte se po pražských vinicích a ochutnejte víno přímo na místě jeho vzniku. V současné době představují pražské vinice atraktivní turistický cíl i centrum gastronomických zážitků. Nová kniha Pražské vinice autorky Radany Vítkové v sobě ukrývá spoustu informací o víně a zároveň je i důmyslným průvodcem, pokud se chcete za pražskými vinicemi vypravit na výlet. Knížka přináší tipy na půvabné procházky mezi pražskou révou, zasvětí vás do její historie, produkce a odhalí další nečekaná a skrytá tajemství, o nichž možná ani netušíte. Pražské vinice totiž lákají nejen na výtečné víno z prosluněných svahů metropole, ale také na úžasné výhledy a mnoho zajímavých příběhů.

Praha je krásná, stověžatá, kulturní… Ale také úrodná. A požitkářská. Byla taková v minulosti, tedy v těch šťastnějších časech, a je i dnes. Svědčí o tom i obnovené pražské vinice. Jejich vína, rok od roku kvalitnější, si lidé zvykli chutnat přímo na místě, kde vznikají.  Na osluněných svazích vinohradů, s nádhernými výhledy na metropoli, opředená příběhy vinařů, vinic i ročníků.

Projděte se společně s autorkou po Svatováclavské vinici a vinicích Pražského hradu. Ochutnejte víno na Vyšehradě v zahradě kapituly sv. Petra a Pavla i od Starého purkrabství. Vrch Petřín vás přivítá ve   vinohradu Strahovského kláštera a na vinici Svatojánské. A můžete navštívit i dejvickou vinici Baba pod záhadnou zříceninou.

Podobné příspěvky

Milujete odpočinek na sluníčku nebo dáváte přednost stínu pod korunami stromů?

Redakce

Sagvan Tofi pokřtil knihu filmových fotografií Miloše Schmiedbergera

Redaktor J.Hampl

Jašków na křtu knihy Harasimové: Znásilňoval jsem mladé holky a bylo to skvělé!

Redakce