Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Literatura

Novinky v edici Polozapomenuté války

EPOCHA

V oblíbené edici historických publikací Polozapomenuté války vychází nově Války růží od Pavla Vodičky pojednávající o střetu Lancasterů a Yorků v letech 1455-1485  a Rozum proti víře od Luboše Taraby, v níž autor rozebírá Velkou tureckou válku let 1683-1699. 

Novinky v edici Polozapomenuté války

epocha knihaVálku růží od Pavla Vodičky mohu směle postavit na piedestal mezi historickými knihami, a to nejen o anglických dějinách, ale o dějinách obecně.” – z recenze na kniznidira.cz

Afghánistán se ani dvacet let po vojenských operacích spojenců nestala stabilizovanou a prosperující zemí. V publikaci Praha na hřbitově metropolí od arabisty Miroslav Belica a Džihád proti Kremlu od reportéra Martina Nováka najdete přehledně vysvětlené souvislosti a historické události, které přispěly k současné situaci v Afghánistánu.

31. srpna 1939 se uskutečnilo přepadení vysílačky v Gliwicích. Jednalo se o operaci pod falešnou vlajkou, která měla doložit polskou agresi vůči Německu a před světem ospravedlnit následný útok na Polsko. Připomeňte si události, které vedly k vypuknutí druhé světové války, s publikací Válka začala v Polsku od Karla Richtera.

Ve čtvrtek od 16:00 bude hostem v živém vysílání na radiu Blaník spisovatel, historik a přední český odborník na císařské Japonsko Roman Kodet. Nalaďte se a poslechněte si, co prozradí o své knize Příběh samurajů a jejím chystaném pokračování Soumrak samurajů. A možná přijde řeč i na jeho zkušenosti s cestováním po Japonsku a s tetováním.

Nakupujte na www.epocha.cz 

 

Nakladatelství Epocha

Kaprova 12

Praha 1 11000

Czech Republic

 

 

Podobné příspěvky

Novinky z nakladatelství GRADA

Redakce

Linda Finková, Aneta Christovová a Vlaďka Pirichová vydali knihu “Stará, tlustá, blbá aneb STB zasahuje!”

Jaroslav Hauer

GHMP vydala monografii Ivana Meštroviče

Petr Ondrášek