Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Literatura

OPRAVDOVÉ ZLOČINY USPĚLY V PROJEKTU KŘIŠŤÁLOVÁ LUPA

OPRAVDOVE ZLOCINY

Ve čtvrtek 25. 11. 2021 proběhlo vyhlášení 16. ročníku ankety Křišťálová Lupa – Ceny českého Internetu. Druhou cenu v kategoriích Podcast roku a Zábava získal projekt Opravdové zločiny, který v nakladatelství CPRESS vyšel i knižně.

OPRAVDOVÉ ZLOČINY USPĚLY V PROJEKTU KŘIŠŤÁLOVÁ LUPA

Bechynkova_LucieModerátorky a spoluzakladatelky napínavého podcastu Opravdové zločiny Lucie Bechynková a Barbora Krčmová jako fanynky zločinu v úspěšném podcastu vyprávějí zákulisí a detaily těch nejzásadnějších světových případů. „Jsem nesmírně vděčná za možnost ocitnout se mezi těmi nejlepšími už jen pouhou nominací. Stříbrná medaile je pak třešničkou na dortu. Beru takové umístění jako odměnu za to, co děláme nejlíp, jak umíme. A zároveň jako potvrzení toho, že když něco děláte rádi a srdcem, lidé to ocení. Ale jak by řekl klasik – Prostor pro zlepšení ještě je,“ řekla k úspěchu Bechynková.

Podcastu Opravdové zločiny získal v letošním roce i cenu Podcast roku 2021, proto nebylo překvapením, že se právě Lucie Bechynková rozhodla vydat i stejnojmennou knihu Opravdové zločiny. Ta vyšla v  nakladatelství Cpress, 26. 8. 2021 (329 Kč). Jde o záhadné, promyšlené, brutální, drzé… nejslavnější zločiny v dějinách jsou jakékoli, jenom ne nudné. V knize vás autorka vezme do nejtemnějších koutů lidské duše. Výběr těch nejzajímavějších světových zločinů, co se kdy odehrály, doplňuje zasvěcený pohled kriminalisty, vězeňského dozorce i právničky. A jedním si můžete být naprosto jistí: tyhle případy vám nedají spát.

Jak sama Bechynková přiznala, odjakživa si přála napsat knihu. „Když už jsem se vrhla na podcast a zpracovávala jsem všechny ty příběhy, říkala jsem si, že by bylo fajn, aby se k nim dostali třeba i lidé, co raději čtou než poslouchají a chtějí si na to, co jim někdo vypráví, sáhnout.“  Kniha obsahuje jen zahraniční zločiny, hlavně proto, že o českých zločinech už toho napsali jiní dost. „Přišlo mi proto zajímavější předat dál informace o tom, co se událo za našimi hranicemi,“ míní autorka pro kterou byly výzvou všechny případy. A tak nějak potichoučku si možná už ukládá kapitoly pro případné další pokračování knihy o zločincích.

Celé výsledky projektu KRIŠŤÁLOVÁ LUPA naleznete zde: https://kristalova.lupa.cz/2021/vysledky/
Lucie Bechynková

Moderátorka, zprávařka na rádiu Evropa 2 a velká milovnice zločinu. V jeho pasivní podobě, samozřejmě. Aby mohla využít svoji vášeň, rozhodla se příběhy šířit dál a s kamarádkou Bárou založila podcast Opravdové zločiny. Její další cesta tak logicky vedla k napsání stejnojmenné knihy o zločinu. Sama s oblibou říká: „Zůstaňte na svobodě a naživu!
__________________________________________________________________________________
Produkce skupiny Albatros Media a.s. pokrývá více než 17 % nakladatelského trhu v České republice; každoročně uvede na trh cca 2 500 nových knih. Vedle osmnácti samostatných nakladatelství (Albatros, CooBoo, Motto, Domino, XYZ, CPress, ComputerPress, BizBooks, Edika, Management Press, Mladá fronta, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon a Valer) vlastní také vydavatelství audioknih Voxi, prodejce elektronických knih Palmknihy.cz a vydává knihy v rámci partnerského projektu Edice České televize.

Jana Fikotová, PR manažerka

Podobné příspěvky

NOVÉ PŘÍHODY HEREČKY SANDRY POGODOVÉ A JEJÍHO TATY RICHARDA POGODY  

Redakce

Román síly klasické tragédie – Jussi Valtonen: Oni nevědí, co činí

Redakce

Povídková sbírka Františka Kotlety 

Redakce