Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Literatura

OTEC SPÁCHAL SEBEVRAŽDU, MATKA SKONČILA VE VĚZENÍ, DĚTEM SVITLA NADĚJE

divka_a_obalka_knihy

Alexandra si myslela, že své minulosti utekla, ovšem některým věcem se zkrátka utéct nedá. Dívka A, příběh sepsaný podle pravdivých událostí, který šokoval veřejnost, vyšel také v českém překladu.

OTEC SPÁCHAL SEBEVRAŽDU, MATKA SKONČILA VE VĚZENÍ, DĚTEM SVITLA NADĚJE

Jedny z nejemotivnějších a nejhorších zločinů, které existují, jsou bezpochyby ty, které se týkají zneužívání nebo týrání bezbranných stvoření. Toto se bohužel děje po celém světě a ne zrovna zřídka. Některé z příběhů pak spatří světlo světa i v knižní podobě a varují tak před závažným problémem, se kterým se může, ať už ve svém okolí, nebo hůř, ve své vlastní rodině, setkat kdokoliv z nás.  

Románové zpracování strašlivých zážitků dospívající Alexandry vzbudilo mezi nakladateli nebývalý zájem a práva se prodala do 33 zemí světa. Chystá se rovněž televizní zpracování a titul se drží na předních příčkách světových knižních bestsellerů.

Alexandřino dětství bylo jedno z těch, na které se nedá zapomenout, bohužel v negativním slova smyslu. Se svými sourozenci vyrůstala v domě hrůzy, ze kterého se jí v patnácti letech podařilo utéct. Poté co společnost odkryla odporné praktiky týrání, které na své děti Alexandřini rodiče neváhali použít, svitla sourozencům naděje na lepší život. Alexandřin útěk znamenal pro všechny svobodu. Jejich otec ještě ten den spáchal sebevraždu a matku zavřeli do vězení, kde později zemřela na rakovinu. Je až s podivem, že dnes je z Alexandry vystudovaná právnička a sebevědomá žena, jež se nebojí podělit se o svůj příběh se zbytkem světa a nechat nahlédnout do zvěrstev, které spolu se sourozenci prožila na vlastní kůži. Vracet se k těmto vzpomínkám pro ni přitom vůbec nebylo snadné.

Dojemně napsaný příběh plný emocí je vyprávěním o strašlivých událostech jedné rodiny, nejen o týrání, které děti zakusily z rukou rodičů, ale i o nočních můrách, jež je provázejí do dospělosti. Je o bezmoci a zoufalství a „co by, kdyby”, ale v neposlední řadě také o odpouštění a odvaze žít.

Miroslava Ruprechtová

Alpress s.r.o.

Na Příkopě 3243

Frýdek – Místek
Czech Republic

www.alpress.cz

Podobné příspěvky

Mládí na hřišti 

Redakce

Anthony Horowitz: Moriarty. Sherlock Holmes je mrtvý, ale jeho metody žijí dál (Argo)

Šebík

Výsadkářky 2. čs. samostatné paradesantní brigády v SSSR 

Redakce