Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Literatura

VENDY křtila svou novou knihu RECEPTY NA SPOKOJENÝ ŽIVOT!

Nové knize Venduly Špetlíkové „Recepty na spokojený život. Vaříme s Vendy!“ přišla na slavnostní křest v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí, popřát 22. června řada VIP hostů.

Na autogramiádě se sešel neuvěřitelný počet VIP hostů, kteří společně s Vendy novou kuchařku pokřtili. Kmotry knihy se stali herečka a moderátorka Míša Dolinová, zpěvák Vlasta Horváth i se svou manželkou a dvěma roztomilými dcerami, operní pěvkyně Andrea Kalivodová se svým synem Adrianem, oblíbená herečka Vendulka Křížová, dále sympatický herec Igor Bareš i se svou dcerou Toničkou, mladá herečka Anička Kulovaná s dcerkou Vojtěškou, moderátorka a nyní i rosnička Štěpánka Duchková se svými dvěma syny Honzíkem a Adámkem, a herečka a dabérka Valérie Zawadská.

Dalšími sympatickými hosty byli moderátor a kutil Adam Novotný, moderátorka Lucie Šprinclová a moderátor Vlasta Korec, který dorazil i s nohou v sádře. Nesmíme zapomenout i na celou rodinu Vendy, která dorazila společně s maminkou. Celá akce se nesla v přátelském duchu a všichni popřáli knize i autorce hodně štěstí.

 Akce se zúčastnili ty známé osobnosti, které se objevili, jako VIP hosté v televizním pořadu Vaříme s Vendy!, na jehož základě kniha vznikla. V něm Vendy – Vendula Špetlíková se svou dcerou a známými hosty vařila a pekla podle receptů své babičky a maminky. Tyto recepty považuje za dědictví, které chce předávat dál. Kniha je inspirací nejenom na lahodné recepty tradiční české kuchyně, je ale zároveň inspirací pro rodiny i přátele. Přináší domácí pohodu, dobré jídlo a možná i recept na spokojený život.

Celá akce se nesla nejen v přátelském duchu, ale i přítomné děti známých osobností prozářily knihkupectví svou bezprostředností a energickým přístupem.

Zvonivý smích, dětské pobíhání mezi regály a ochutnávání předem připravených dobrot z kuchařky, ale i osobní přístup Vendy, jako hlavní hvězdy křtu dokázal, že všichni přítomní si odpoledne užili a novináři spolu s fanoušky pak společně i s VIP hosty připili na úspěšný prodej knihy, která má hlavně lidem přinést radost, úžasné recepty české kuchyně a krásné fotografie provázející celou kuchařku.

„Chtěla bych ze srdce všem přítomným poděkovat za to, že si dokážou v dnešní uspěchané době najít čas, a podpořit knihu, která má lidem opět připomenout, že česká kuchyně, jednoduché recepty a kvalitní suroviny, které jsou dostupné všude, dokážou vykouzlit chutné, jedinečné pokrmy a spojit rodinu právě u takového jídla.

Protože rodinná večeře nebo oběd budou vždy to, co rodinu dělá rodinou, a sejít se u společného stolu je právě dnes hodně důležité.“ Doplňuje Vendy pocity z celé akce.

Nestranný pozorovatel určitě ocenil i celkovou přátelskou atmosféru, jedinečný přístup každého z hostů, kdy všichni postupně popřáli knize svými slovy to nejlepší, a jak to osobně cítili. Vendy dojal nejen vřelý přístup všech hostů, ale i její maminka, která byla autogramiády přítomna. Dcerka Vendulka, která v pořadu spolu s Vendy vystupovala, si užívala podepisování knihy spolu s celebritami a usměvavou maminkou.

Samotný křest byl jedna velká show hlavně díky množství celebrit na jednom místě a přítomným dětem, které na zvolání, že se nyní kniha křtí, polily kuchařku plnou sklenicí vody s citróny, a zapříčinili tak nejen mokrou podlahu v knihkupectví Neuloxor, ale i všechny srdečně rozesmáli nečekanou reakcí.

Pokračovalo nekončící podepisování a rozdávání autogramů, protože nikdo si nechtěl nechat ujít příležitost, mít tolik podpisů najednou v jedné knize.

Vendula Špetlíková, autorka kuchařky Recepty na spokojený život dodává: „Jsem člověk, který českou kuchyni miluje. Vyzkoušela jsem různé trendy i zahraniční pokrmy, někdy i sama recepty vymýšlím nebo upravuji, ale to, co opravdu chutná mě osobně i mé rodině, je tradiční česká kuchyně.

A to chci předávat dál i svým dětem.“

„V dnešní době nás hodně ovlivňují různé moderní trendy a zahraniční kuchyně, a tak naše česká kuchyně zůstává trochu upozaděna. Byla by ale velká škoda, aby rodinné stříbro v podobě skvělých receptů našich babiček a maminek zůstalo nevyužito nebo pro další generace snad i zapomenuto,“ dodává Vendula

foto P:Brodecký

Podobné příspěvky

Vychází můj rodný blázinec, životní příběh populárního psychiatra Radkina Honzáka

Redakce

Mám panickou hrůzu z létání

Redakce

První ročník Art Book Fair – knižního veletrhu zaměřeného na uměleckou a uměnovědnou literaturu

Redakce