Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Kultura

Malostranské vinobraní – Dozvuky horňáckých slavností letos zakončí samostatný koncert Vlasty Redla s kapelou.

V neděli 20. září vyvrcholí dvanácté Malostranské vinobraní – Dozvuky horňáckých slavností samostatným koncertem předního českého folkového hudebníka Vlasty Redla se svou kapelou.

Redl, jehož skladby oslovují posluchače napříč generacemi a který je jedním z předních českých hudebníků, zakončí folklorní slavnosti Malostranské vinobraní – Dozvuky horňáckých slavností v krásném prostředí areálu Křižíkovy fontány na pražském Výstavišti v Holešovicích. Redl dlouho a rád osobitě kloubí folk, rock i lidovou hudbu, což dokazuje jeho dlouhodobá spolupráce s kapelou Hradišťan. Tento večer folklorní atmosféru navodí jiné hudební těleso. Na stejném pódiu ve stejný večer zahraje ještě Horňácká cimbálová muzika Petra Mičky.

Jejich hudební projev a repertoár vychází především z tradice hudební kultury Horňácka a navazuje na ni v co možná nejpravdivější podobě.

Tato kombinace slibuje nevšední hudební zážitek jak v podobě již zlidovělých hitů Vlasty Redla, tak i autentické folklorní hudby.

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejní síti Goout.

https://goout.net/cs/koncerty/dozvuky-hornackych-slavnosti-vlasta-redl-a-jeho-kapela/imnvf/+yoktq/

Koncert Vlasty Redla s kapelou na Křižíkově fontáně je zařazen do společného programu pražských festivalů Praha září.

https://www.prahazari.cz/

Malostranské vinobraní – Dozvuky horňáckých slavností se však neomezuje pouze na tento hudební večer. Jejich hlavní program se uskuteční již o den dříve, tedy v sobotu 19. září. To se v parku na Kampě rozezní tóny horňáckých cimbálovek již v 15 hodin. Během dne vystoupí Horňácká Cimbálová Muzika Kubíci, Horňácká Cimbálová Muzika Petra Mičky, soubor Lipovjan se študáckú muzikú, mužský sbor z Lipova, zpěváček Janíček Pavlík z Hrubéj Vrbky, Natálka, Daniel a Radek Bruštíkovi ze Strání, Podlužácký súbor Kordulka, zpěváci a verbíré ze stejného regionu včetně Cimbálové muziky Matěja Kůrečky, legendární zpěvák a tanečník Jaroslav Švach, gajdoš Jan Huňař z Břeclavi. Ze Slovenska přijede taneční soubor Kopa s muzikou z Myjavy.

Kromě krásné hudby a tanečních vystoupení zve Malostranské vinobraní na sklizeň malostranského vína, košty vín, burčáků, pálenek a klobásek.

Celý sobotní program je pro návštěvníky zdarma.

V I T A J T E!

Spolupořádají:

Letní poloha, kavárna Mlýnská, TURAS, Muzikanti z Kampy a Agentura Ant. Vrby… S pomocí Městské policie, Dobrovolných hasičů a OU MČ Praha 1, KampaNuly, Musea Kampa, Vojanovy sady s. r. o. a   Malostranských novin.

 

 

 

Podobné příspěvky

Galerie Malostranská beseda novou výstavou láká na kouzelný svět loutkového filmu

Šebík

Faustův prokletý rok na Palmovce

Redakce

Herec Jan Cina zve do zákulisí natáčení pohádky Čertí brko

Jaroslav Hauer