Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Kultura Pozvánky na akce Zprávy z Prahy

MILAN DROBNÝ – BENEFIČNÍ GALAVEČER K 70 NAROZENINÁM

13.ledna  LUCERNA

Milan Drobný je český zpěvák a producent.

Svoji zpěváckou kariéru začal v soutěži Hledáme nové talenty s písničkou od Gilberta Bécauda – V ten den, kdy se vrátil déšť. I když nic nevyhrál, Karel Krautgartner mu nabídl účinkování ve svém orchestru. Později, když zpíval v kavárně Vltava, se setkal s Karlem Gottem. A právě s Karlem Gottem začali hrát v divadle Semafor, když Šlitr a Suchý hledali náhradu za Matušku, který z divadla odešel. 15. února 1963 spolu nastoupili do divadla Semafor. Po půl roce odešel na vojnu, když mu vojna skončila tak se v roce 1965 znovu vrátil do Semaforu.

Později spolupracoval s Country Beatem Jiřího Brabce, orchestry Karla Vlacha a Václava Hybše. Jako zpěvák Pragokoncertu zpíval v celé Evropě, například v Jugoslávii, Německu a jiných. Vystupoval v Egyptě, na Kostarice, v Brazílii a na Kubě. V roce 1994 byl zpívat v Kanadě a Americe krajanům a v roce 2000 absolvoval koncertní turné po Austrálii.

V roce 2004 produkoval album Písničky jako kytičky. A v roce 1999 album Novopražské písničky. Na tomto albu kromě Milana Drobného zpívají: Karel Gott, Hana Zagorová, Jana Švandová, Eva Pilarová, Jiří Krampol a Waldemar Matuška. Vlastní uměleckou agenturu, v které zastupuje zpěváky a herce. Ve volném čase fotí, své fotky vystavoval i na výstavě s názvem Drobného výlety.

Milan  Drobný

Podobné příspěvky

V areálu Břevnovského kláštera se bude o víkendu konat jubilejní 20. Břevnovské posvícení

Redakce

Nejkrásnější dívka českého showbyznysu Magda Bendová míří do Playboye

Jaroslav Hauer

Tipy z dubnového programu La Fabriky…

Šebík