Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Kultura v Praze

Miss Czech Republic 2020

vítězky

Soutěž krásy MISS CZECH REPUBLIC byla založena s názvem Miss Face Czech Republic modelkou Mgr.Taťánou Makarenko v roce 2010, v lednu 2018 se přejmenovala na MISS CZECH REPUBLIC. Je to soutěž krásy pro dívky ve věku od 17 do 25 let, ve které nerozhodují jen výška a míry, ale především půvab a sympatie.

Finále 11. ročníku MISS CZECH REPUBLIC 2020

Soutěž je unikátní tím, že je otevřena i pro dívky jiných občanství než ČR, podmínkou je však již udělený trvalý pobyt na území České republiky v době přihlášení do soutěže.Finále 11. ročníku MISS CZECH REPUBLIC 2020 proběhlo formou virtuálního promítání v prostorách Aureole v Praze. Vzhledem k pandemii Covidu byli pozvaní pouze partneři soutěže, zástupci médii a rodinní příslušníci finalistek. Diváci mohli sledovat ze svých domovů na TV Óčko či online na www.ocko.tv a www.idnes.cz/revuemiss
Finalistky 2020 byly známé od listopadu 2019 a všechny dívky prošly intenzivní přípravou a nejrůznějšími výzvami, kde bojovaly a ukazovaly své přednosti.

Finalistky

Do finále se probojovalo 10 dívek: Angelika Kostyshynová 24 let, 174 cm, Ústí nad Labem- Veronika Šmídová 19 let, 176 cm, Prostějov -Adéla Maděryčová 21 let, 177 cm, Břeclav- Karolína Kopíncová 22 let, 183 cm, Brno- Tereza Blaťáková 21 let, 182 cm, Přerov- Barbora Aglerová 21 let, 179 cm, Lovosice- Sandra Bourdon 19 let, 180 cm, Praha- Jana Smejkalová 19 let, 179 cm, Velká Bíteš- Markéta Chytilová 19 let, 176 cm, Ostrava- Natálie Kočendová 20 let, 174 cm, Karviná. Dívky se utkaly o 5 titulů, ale jen jedna dostala možnost reprezentovat naši zem na nejstarší a největší světové soutěži světa Miss World. Soutěž se koná od roku 1971 a je jednou z pěti nejprestižnějších a nejznámějších soutěží na světě. Vítěznou korunu zdobí diamanty ve výši 361 466 dolarů, což je nejdražší korunka ze všech mezinárodních soutěží o krásu. Získala dále roční bezplatné užívání bytu 2+kk v komplexu Luka Living Prague od partnera Elite Bath and Kitchen. Také roční bezplatné užívání automobilu Mercedes-Benz nové třídy CLA od partnera Xiaomi. Pracovní smlouvu na 3 roky se společností Miss Factory a mnoho hmotných cen.
Sportovní výzvu vyhrála finalistka č.10 Natálie Kočendová. Další výzvu, a to plavkovou vyhrála finalistka č.6 Barbora Aglerová. Poté následovala výzva s názvem Top Model, kde bodovala finalistka č.2 Veronika Šmídová. Nejlepší v talentové soutěži byla finalistka č.8 Jana Smejkalová a poslední výzvu o nejlepší řečnici před publikem vyhrála finalistka č.4 Karolína Kopíncová.    „Po vítězce Karolíně Kopíncové jsou všechny dívky na stejné úrovni vicemiss, jelikož jsou vybírány porotou dle toho, na jakou světovou soutěž se typově hodí. Pořadí umístění tedy v tomto případě až tolik velkou roli nehraje,“ uvedla ředitelka soutěže Miss Czech Republic Taťána Makarenko.

Výsledky
Karolína Kopíncová
Karolína Kopíncová

1. Karolína Kopíncová   MISS CZECH REPUBLIC 2020 a nová Miss World Czech Republic 2020
2. Angelika Kostyshynová ,Miss Supranational Czech Republic 2020
3. Natálie Kočendová Miss International Czech Republic 2020
4. Barbora Aglerová Miss Grand International Czech Republic 2020
5. Veronika Šmídová Miss Intercontinental Czech Republic 2020

Vítězka Karolína Kopíncová studuje v Brně Masarykovu univerzitu, obor Mediální komunikace a média. Mezi její záliby patří cvičení, jízda na horském kole, fitness yoga, práce se zvířaty, práce s hlasem Třemi základními prioritami jsou pro ni seberealizace, partnerství a rodina. Angelika Kostyshynová ukončila studia Ergoterapii na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Rodačka z Ukrajiny vyrostla na severu Čech. Natálie Kočendová si založila před 2 roky živnost v Moravskoslezském kraji. Mezi její obory podnikání patří stravování, výroba potravinářských výrobků, destilace a míchání lihovin. Barbora Aglerová studuje Vysokou školu ekonomickou v Praze, fakultu mezinárodních vztahů. Veronika Šmídová studuje obor Státní služba a správní řízení, získala i nejvíc hlasů od hlasujících lidí. Večerem provázel moderátor David Gránský a objevil se zde i známý youtuber Luboš Kulíšek. Mezi hudebními hosty se ukázali Adam Mišík a Dorian, Debbie, Sharlota a také Adéla Krejdlová Píseň Sama sebou v podání Sharloty doprovázela přehlídku oděvů od návrhářky Vandy Jandy. Dorian a Adam Mišík doprovodili přehlídku modelů návrhářky Elisabetta Franchi. Finalistky měly šperky od známé italské firmy Gismondi, která byla založena již v roce 1754 a od roku 2018 má svou pobočku i v Praze. Šaty dívek navrhla Blanka Matragi.logo

Jaromír a Věra Hamplovi            Foto. Archiv Miss Czech  Rep.

Podobné příspěvky

Expozici barokního umění NG Praha ve Schwarzenberském paláci mají před revitalizací návštěvníci možnost vidět už jen do 6. ledna.

Petr Ondrášek

Česká pantomima opět v zahraničí

Redakce

Pod kabát mi neprší…zpívá Helena Kalambová

Redakce