Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Kultura

Multižánrová formace Epoque Quartet zve do Lucerny, vystoupí i Eben, Lábus, Bárta a Ruppert

Nejznámější českou multižánrovou formaci čeká koncert roku v pražské Lucerně. Už 26. března totiž kvartet ceněný odbornou kritikou, nominovaný na cenu Anděl a oblíbený širokým publikem, oslaví dvě desetiletí na scéně. Na ojedinělou oslavu si přijde s Epoque Quartet zazpívat a zahrát řada osobností české hudební scény. Zazní mimo jiné slavná operní árie Nessun Dorma v osobitém podání Matěje Rupperta, nebo píseň Nafrněná s Bárou Polákovou.

„S Epoque Quartet jsme se poprvé potkali asi před třemi lety, kluky jsem poprosila, aby mi zahráli na koncertě a teď oni požádali mě – moc se těším, bude to určitě zážitek,“ říká zpěvačka Barbora Poláková.

Na narozeninovém koncertě zazní hudba různých stylů. Dokazuje to také výčet hostů, kteří s Epoque Quartet za dvacet let spolupracovali. Chybět nebude ani zpěvák Dan Bárta, který s Epoque Quartet spolupracuje devatenáct let. „Jeli jsme spolu šňůru a to bylo super, takže se známe dlouho a dobře. Jednou jsme spolu hráli kulečník…na smyčcové nástroje hrají lépe! Těším se a slibuji, že tam vystoupím s tím nejlepším úmyslem,“ zavazuje se Dan Bárta.

Přijdou i Lábus a Eben

 Vedle autorského repertoáru gratulantů koncertu, jistě posluchače potěší i píseň Kurta Weilla v podání Dagmar Peckové, jazzová balada Jana Kučery s nejlepším hornistou planety Radkem Baborákem, nebo světová premiéra věnovaná EQ kanadského klavírního mága Davida Braida. Vystoupí také zpěvačka Dasha, moderátor a zpěvák Marek Eben, zpěvák Matěj Ruppert, nebo herci Jiří Lábus a Petr Čtvrtníček a mnoho dalších gratulantů.

  „Máme štěstí na častá hudební setkávání s muzikantskými osobnostmi z té nejvyšší ligy. Pro většinu z nich byla spolupráce se smyčcovým uskupením dosti neprobádaným terénem a o to větší radost máme z hudby, která na základě těchto setkání vznikla a kterou posluchačům v Lucerně předvedeme. To, že si všichni tito velikáni udělali čas na to s námi oslavit naše narozeniny, to je jak z říše snů a snad to něco dobrého vypovídá i o nás,“ uzavírá cellista souboru Vít Petrášek.

 

Podobné příspěvky

Nová tvář divadla Radka Brzobohatého

Jaroslav Hauer

Veronika Khek Kubařová zažila na natáčení Hvězd nad hlavou chvíle strachu

Jaroslav Hauer

Životy českých olympijských hvězd v komiksech

Redakce