Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Divadlo Hudba Kultura

Muzikál Romeo a Julie v Hybernii nadchne a pohladí

Premiéra muzikálu ROMEO a JULIE v Hybernii nadchla více než 700 diváků, včetně celebrit!

Slavnostní premiéra muzikálu Romeo a Julie v pražském Divadle Hybernia nadchla více než 700 diváků, včetně známých osobností. Na dílo, které se v obdobné podobě hrálo řadu let v korejském Soulu a následně i na nádvoří pohádkového Zámku Hluboká, všichni zhodnotili jako mimořádně zdařilé!

Herečky Yvetta Blanarovičová, Regina Řandová, zpěvačky Petra Černocká, Petra Slaninová, Kamila Hübsch, televizní moderátor a sportovec Roman Šebrle, návrhář a designér Osmany Laffita, stylista a vizážista Kája Pavlíček a mnohé další známé osobnosti přišly na premiérové představení. Všichni odcházeli nadšení s tím, že je muzikál velmi mile překvapil.

“Já například nejsem klasickým vyznavačem muzikálů, ale tohle se mi velmi líbí a mile mě to překvapilo, včetně scény, kostýmů, projekcí a samozřejmě ta hudba a i výkony herců a zpěváků. Zkrátka – tohle se prostě lidem bude líbit, to vím,” prozradila zpěvačka Petra Černocká, která šla na premiéru v předvečer svých narozenin.

“Mě se to líbilo moc, protože Zdeněk Barták a jeho tým jsou vždycky zárukou krásných věcí a představení,” podotkla herečka a zpěvačky Yvetta Blanarovičová. Podobně hovořila i herečka a dabérka Regina Řandová nebo Roman Šebrle. “My jsme spokojení a nadšení. Moc s nám to líbilo. Opravdu velmi zdařilé, a i když to nekončí happyendem, tak jak my všichni příběh od Williama Shakespeareho známe, je to krásně udělané,” prozradil.

Módní návrhář a designér Osmany Laffita, který přišel s rodinným kamarádem, byl také nadšen. “Mě se to líbilo moc. Je to krásné, zamilované, i když tragické. A když se mě někdo zeptá, zda na Romea a Julii do Hybernie má jít, tak mu řeknu jediné: Určitě, je to krásné.”

Spokojení a nadšení jsou i autoři libreta, textu, překladu, muziky, kostýmní výtvarníci či režisér a producentka.

“Jsem velmi rád, že se nám po měsících zkoušení tohoto poměrně těžkého díla podařilo divákům ukázat představení na úrovni, které dle mého názoru, a ve vší skromnosti, dopadlo dobře. Velké díky patří celému realizačnímu týmu a pochopitelně jako hlavním představitelům Romea a Julie Lukáši Randákovi a Ivance Korolové, tak vše ostatním účinkujícím. Zvlášť proto, že všichni víme, jak náročné je spojit zpěv, herectví, do toho šerm a další věci. Věřím, že diváci si náš muzikál najdou, stejně, jako si jej zamilovali na Hluboké a předtím v Soulu, kde se řadu let hrál,” podotkl skladatel Zdeněk Barták, který právě v Korei získal za toto dílo dva asijské Oscary.

“Já jsem spokojená. Pokud jsou diváci nadšení, herci a zpěváci odcházeli z pódia s úsměvy, nikdo nebyl ve stresu, nikdo nebyl otrávený a naopak říkali, že si to užívali, pak já jsem nejspokojenější producent na světě. A všechny tímto srdečně zvu do Hybernie,” podotkla jediná český muzikálová producentka Ema Krahulíková.

Spokojení jsou i představitelé hlavních rolí, jako například:

Romeo – Lukáš Randák: “Mám z toho dobrý pocit a stále mám takový blažený úsměv na tváři. Před deseti lety jsem jako Romeo poprvé stál na “prknech”, na mé milované Hluboké. Už jsem přestal věřit, že se k Romeovi někdy vrátím a najednou… ti, co mě znají, vědí, jak moc pro mě dnešek znamená.. děkuju všem za podporu a zvlášť Zdeňku Bartákovi, který mi dal tehdy tu šanci.

Myslím že premiéra byla velice povedená, diváci reagovali výborně a bylo to velmi emotivní. Osobně mi to ještě umocnil fakt, že jsem tímto představením začínal před devíti lety svou divadelní kariéru.”

Julie – Ivana Korolová: “Krásná práce se skvělými lidmi, krásné téma. A velké díky patří především panu režisérovi Romanu Štolpovi. A jak krásně při děkovačce řekl Vlastík Korec – od teď se jednotka trpělivosti jmenuje jeden Štolpa.

Chůva – Dita Hořínková: “Já jsem spokojená a pokud se to líbilo i divákům, o to více. Užívám si tu svou roli chůvy, která je komická i vlastně tragická. Ta role je něco, co mohu říct – je pro mně jako šité na míru.”

Tybalt – Ladislav Korbel: Myslím že premiéra byla velice povedená, diváci reagovali výborně a bylo to hodně emotivní. Osobně mi to ještě umocnil fakt, že jsem tímto představením začínal před devíti lety svou divadelní kariéru.”

VSTUPENKY na muzikálová představení Romeo a Julie si lze koupit buď na pokladně Divadla Hybernia, nebo on-line zde: https://www.musical-production.cz/predstaveni/romeo-a-julie/

Realizační tým a kompletní obsazení muzikálu ROMEO a JULIE:

Hudba: Zdeněk Barták

Texty písní: Eduard Krečmar

Hudební aranžmá: Daniel Barták a Ivan Zelenka

Překlad: Jiří Josek

Režie: Roman Štolpa

Choreografie: Lukáš Vilt

Šermy: Borek Belfín

Scéna, projekce: Ariadna Nikiforova

Kostýmy: Lucie Ulíková

Asistentka režie: Hana Sršňová

Producentka: Ema Krahulíková

PR: René Kekely

Foto J.Hauer

Podobné příspěvky

Domingo si vybral Češku

Jaroslav Hauer

Konektiv Nights zve popáté na na večer nečekaných hudebních spojení

Redakce

Kristian Kodet Velikonoce a “vězení” v USA kvůli koronaviru

Jaroslav Hauer