Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Kultura Kultura v Praze Pozvánky na akce Tiskové Zprávy Volný čas

Na Střelecký ostrov v Praze přichází léto. STARTUJE LETŇÁK 2015!

 

Praha, 27. dubna 2015 – Letní scéna Malostranské besedy zahajuje svou druhou sezónu na Střeleckém ostrově. Již od 2. května se návštěvníci mohou těšit na bohatou škálu kulturních akcí a zažít jedinečnou festivalovou atmosféru v samotném srdci Prahy. Májový program nabídne přes čtyřicet koncertů, DJ´s party a filmových projekcí. Letňák 2015 – Léto pro Pražany začíná!

„Navazujeme na loňský úspěšný ročník Letňáku a také samozřejmě na celoroční kulturní produkci konanou přímo na půdě Malostranské besedy. Naší snahou je nastavit dramaturgii festivalu tak, aby měl každý možnost najít si tam to svoje. Hudební květnový program bude ve znamení žánrové rozmanitosti a představí se jak mladé kapely, tak zkušenější hudebníci. Koncerty v průběhu měsíce prostřídá několik DJ´s večerů,“ popisuje šéf produkce Letňáku 2015 David Pešek Dvořák.
V průběhu května bude k vidění řada dalších žánrů od jazzu Eriky Stárkové & Václava Tobrmana, přes folkové duo Black Lion, rockové Lady Merlot, až po klíčové postavy londýnské bluesové scény Guye Bennetta a Marka Nessmitha. Netradiční podívanou předvede i hudebně improvizační uskupení Improcore. Chybět nebude ani tradiční host Malostranské besedy mladá pražská kapela Špuntkvaně mísící klasický punk s rockovými riffy a popovými melodiemi.
„Převážná část květnových koncertů se odehraje na plovoucí scéně Ponton od 18 hodin večer a vstup na ně je zdarma. Velkou scénu využijeme 31. května na Promenádní koncerty a následně pak v dalších měsících pro větší akce a projekty,“ doplňuje David Pešek Dvořák.
Kromě hudební produkce čeká na návštěvníky řada filmových projekcí. Budou se promítat jednak filmy z dílny českých autorů, tak i zahraniční trháky. Vstupné je ve výši 100 Kč. „Kino otevíráme v polovině května, každý večer od 21 hodin uvedeme vybrané kousky jako Trainspotting, Klub rváčů, Rychle a zběsile 6 či Pulp Fiction. Z českých filmů připomenu klasiku Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, loňské novinky Zejtra napořád, Pohádkář a Tři bratři nebo dokumenty Trabantem až na konec světa a Olga,“ přibližuje šéf produkce Letňáku 2015 – Léta pro Pražany na Střeleckém ostrově David Pešek Dvořák.
„V rámci programu Letňáku 2015 – Léta pro Pražany plánujeme i další akce. Například na 31. května připravujeme Den „D“ – Den dětí a jejich prarodičů plný hudby, tanců, soutěží, her a různých workshopů. Čtvrtek 7. května bude zase patřit Dnům EU,“ uzavírá David Pešek Dvořák.
ZDROJ: TOP MEDIA

Podobné příspěvky

Carmen s Lucii Bílou slavila 400. reprízu a pokračuje dál

Jaroslav Hauer

V nové výstavě Národního muzea září filmové a divadelní hvězdy

Redakce

Dejdar ani teď nepolevuje. Práce má hodně, natáčí a dokonce přijde i Ozzákovo pivo

Jaroslav Hauer