Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Kultura Šoubyznys

Na VIVALDIHO! zve Jaroslav Svěcený a Zdeňka Žádníková Volencová

Na VIVALDIHO! je nový, unikátní koncertní pořad s divadelními prvky, v kterém přední čeští virtuosové hrají nejen původní hudební party, ale představují i scény z osobního života geniálního skladatele. Premiéra představení Na VIVALDIHO!, se uskuteční 28. května v novorenesančním Paláci Žofín v Praze 1. Toto představení se koná pod záštitou starosty Prahy 1 Oldřicha Lomeckého.

V druhé polovině roku 2018 budou následovat koncerty po České republice a v roce 2019 se v německé a anglické mutaci přidají i evropské destinace.

Představitel Antonia Vivaldiho a houslista Jaroslav Svěcený k nápadu, projektu i samotné realizaci říká: ,,Nápad vznikl spontánně před dvěma lety, když jsem viděl Zdeňku Žádníkovou Volencovou jako moderátorku. Zaujal mě způsob, jakým slovně spojovala zdánlivě nespojitelné, její chytrý a neotřelý humor včetně neuvěřitelné energie. Požádal jsem ji o scénář. Mým záměrem bylo propojit interpretaci Vivaldiho hudby, a to v ryze původním znění s moderní a vtipnou dramatickou formou. To jsem ovšem netušil, co mě čeká. Vznikl koncert v divadle a zároveň divadlo v koncertě. Stal se ze mě nejen hudebník, ale také herec. Musím říct, že je to těžká disciplína, ale nesmírně mě to baví.“

 Zdeňka Žádníková Volencová, autorka scénáře, představitelka Anny Giro a Camilly Vivaldi, jinak také členka Dejvického divadla dodává: ,,Mým záměrem bylo vytvořit originální propojení mezi divadelním a koncertním světem. Projekt Na Vivaldiho! vytváří neobvyklý prostor pro hudebníky, kteří se stávají i herci a u mě je to přesně naopak. Příběhy Antonia Vivaldiho jsou pravdivé a já se snažím pomocí moderní formy komunikace oslovit diváky a posluchače všech generací. S Jaroslavem Svěceným jsem nastudovala         i part Vivaldiho flétnového koncertu, neboť jsem již řadu let žačkou vynikající české flétnistky Magdaleny Tůmové Bílkové, první ženské vítězky soutěže Pražského jara.“  

 Vstupenky na premiéru Na VIVALDIHO! na pražský Žofín i na turné po některých českých městech si mohou zájemci zakoupit v obvyklých předprodejních sítích.

Podle autorů a protagonistů půjde skutečně o mimořádné, zhruba dvouhodinové představení, které v českých a možná ani evropských poměrech nemá doposud obdoby. „Krásné na tom je, že diváci se vlastně ani na chviličku nebudou nudit. Jsou svým způsobem vtaženi do děje a pořád se okolo nich něco bude dít… Ale nechte se překvapit…,” dodali shodně Zdeňka Žádníková Volencová a Jaroslav Svěcený.

Podobné příspěvky

VÝSTAVA EPOCHA SALONŮ V ZÁPADOČESKÉ GALERII V PLZNI

Petr Ondrášek

Andrea Kalivodová slavila narozeniny na Vltavě. S Carmen zastavila Karlův most

Jaroslav Hauer

Fantastické novinky z Nakladatelství Epocha

Redakce