Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Divadlo Kultura Tiskové Zprávy

Nedožité narozeniny JIŘÍHO GROSSMANNA připomíná SUPRAPHONLINE tříhodinovou digitální kompilací Až tě náhodou potkám .

Nedávné nedožité narozeniny mimořádně talentovaného textaře a zpěváka Jiřího Grossmanna, připomíná digitální kompilace archivních nahrávek na Supraphonline

s názvem Až tě náhodou potkám, která nabízí co nejkompletnější pohled na Grossmannův hudební odkaz.

Na více než šedesáti příkladech je zdokumentován nejen jeho kumšt pěvecký, ale především textařský, ve stylu semaforsky popovém, hlavně však klasicky countryovém. Grossmannův cit pro tento styl hudby a „čich“ na písně převzaté pro konkrétní typy interpretů nepochybně stály na začátku slavné části kariéry Pavla Bobka, Milušky Voborníkové nebo Nadi Urbánkové.

Větší část kompilace však patří Grossmannovi jako zpěvákovi možná rozsahem neúchvatného hlasu, ale zajímavé barvy a důvěryhodného projevu. Najdete tu také doklady jeho báječné spolupráce s Miloslavem Šimkem, vedle legendárních povídek zachované i v podobě písniček s faktickým nezpěvákem Šimkem, povýšeným na logického nahrávače textových vtipů.

www.supraphonline.cz/album/161-az-te-nahodou-potkam-zlata-kolekce

Celková stopáž: 3:01:44

Cena alba ve formátu mp3: 199 Kč

Nakupování v obchodě Supraphonline.cz je možné po předchozí registraci na základě platné e-mailové adresy, přihlásit se lze rovněž prostřednictvím účtu registrovaného u Facebooku či Googlu. Příjemným bonusem je výběr z mnoha platebních způsobů.
Jiří Grossmann 01

ZDROJ : 2MEDIA

Podobné příspěvky

V centru Prahy odstartoval VáclavART

Redakce

Maluma se 27. února 2020 vrátí do Prahy

Jaroslav Hauer

Stále jsou mezi námi děti, které nemají v životě štěstí, Patron dětí na ně nezapomněl …  

Redakce