Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Literatura

Ohlédnutí za 11 nejlepšími komiksy dekády!

Kustek

Největší komiksové nakladatelství v České republice, Nakladatelství CREW, vydalo seznam komiksů, které kralovaly v uplynulé dekádě. A to hezky popořadě dle jednotlivých let. Ačkoliv jsou některé z nich již vyprodané, nebylo by fér je do seznamu nezařadit. Najít v něm můžeme komiksové série, jeden velký komiksový projekt i neočekávané vítěze.

Ohlédnutí za 11 nejlepšími komiksy dekády!

INCALKůstek (2010)

Magická fantasy s draky, roztomile hloupými krysáky, poetikou Pána Prstenů i animáků od studia Ghibli. Nové vydání kompletně v barvě!

Incal (2011)

Legendární sci-fi komiks, ve kterém své síly spojili dva velikáni evropského komiksu: Alejandro Jodorowsky a Moebius.

Blacksad (2012)

Krásně nakreslený noir příběh s kocourem v hlavní roli si tentýž rok odnesl nálož ocenění v rámci ankety webu comicsdb.cz Fabula rasa. Komiks je vyprodán. Právem.

Batmman_KameňákBatman: Kameňák a další příběhy (2013)

Povídkový sborník o tom, že ne všechny vtipy mají tak úplně jasnou pointu. A hlavně jeden z nejikoničtějších batmanovských příběhů vůbec.

Kasta Metabaronů (2014)

Epický příběh táhnoucí se několika generacemi vesmírných válečníků od Alejandra Jodorowského. A ve své době i jeden z největších komiksů na trhu. 

Skalpy (2015)

V roce 2015 naplno odstartovala drsná kriminální série z prostředí indiánské rezervace od Jasona Aarona. A své nové čtenáře nachází stále.

FaxFax ze Sarajeva (2016)

Intenzivní příběh přežívání obyčejného člověka ve válečné zóně v podání neoddiskutovatelné komiksové legendy Joea Kuberta!

dobrodružství Jeronýma MoucherotaDobrodružství Jeronýma Moucherota (2017)

Krásně kreslený, zábavný a naprosto šílený počin od Francoise Boucqa. To pravé pro fanoušky Monty Pythonů, Woodyho Allena či Davida Lynche!

Znovuzrození hrdinů DC (2018)

V roce 2018 odstartoval velkolepý komiksový projekt, který představil ikonické superhrdiny nové generaci čtenářů.

BlacksadZpráva pro Adolfa (2019)

Historický příběh od otce mangy Osamua Tezuky bodoval nejen u čtenářů, ale i v rámci různých anket a ocenění.

Krásná temnota (2020)

Vyšinutý, temný a naturalistický příběh odehrávající se na ploše čtyř ročních období mezi obyvateli poněkud neobvyklého obydlí.

Dominika Kučinská
2media.cz
 

Nakladatelství CREW bylo založeno již v roce 1997 Petrem Litošem, Vladimírem Veverkou, Štěpánem Kopřivou, Karlem Stibralem a Jiřím Pavlovským a dnes jde o největší a nejstarší nakladatelství v České republice. Název CREW vzniknul zkratkou z prvních písmen slov Comics Revue Et Vladimír Veverka a vyslovuje se jednoduše česky – krev.

 

 

 

 

Podobné příspěvky

Monika Helferová v románu PAKÁŽ obratně vykresluje drama vlastních předků

Redakce

Bájná lhářka: Román z Pařížské ulice

Redakce

Karcinogenní romance A studia Rubín

Redakce