Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Sport Události

Olympijský park Soči – Letná 2014: 66 milionů vyhozených z okna, nebo skvělá investice do sportu?

Dnes v 16:00 byl v Praze na Letné slavnostně otevřen Olympijský park Soči – Letná 2014. Areál olympijského parku, jehož výstavba vyšla na 66 milionů korun, návštěvníkům nabídne řadu atrakcí, včetně ledové dráhy tzv. “Ledového ráje”, který návštěvníkům nabídne možnost rychlobruslení, krasobruslení, bobů, saně a skeleton, dvou zmenšených hokejových hřišť o rozměrech 40×20 m, kde si lidé budou moci zahrát minihokej, shlédnout exhibiční utkání malých hokejistů či zastřílet si na profesionálního brankáře, 800 m. dlouhého běžeckého okruhu Kateřiny Neumannové, kde bude jedinečná příležitost si v Praze zaběhat na běžkách, Biatlonu se střelnicí se 6 laserovými puškami, opravdového curlingového hřiště, či snowparku, na kterém budou moci milovníci snowboardingu vyzkoušet nejrůznější triky na snowboardu a shlédnout exhibice profesionálních závodníků. Po celých 17 dní konání akce, bude hlavním lákadlem obrovské pódium na kterém se uskuteční řada koncertů, rozhovorů se sportovci a hlavně přímých přenosů z konání zimních olympijských her v Soči. Programem olympijského parku budou provázet Petr Svěcený a Daniel Stach.

Výstavba kontroverzního Olympijského parku na Letné se však nesetkala jen s pozitivními reakcemi. Její kritici akci vyčítají především rozpočet 66 miliónů korun, což vyjde v přepočtu téměř na 4 miliony na den. Celý areál s vyhlídkovými plošinami, ledovými plochami, chladícími jednotkami a střelnicemi, navíc nemá stavební povolení. Téměř tři čtvrtiny z celé částky, pocházejí ze soukromých zdrojů, 15 milionů poskytlo ministersvo školství a ministersvo průmyslu a obchodu se na akci podílelo částkou přesahující 3 miliony korun. Na plotě areálu se tak dnes objevily i protestní plakáty s texty: “80 POD STOLEM V OLYMPIJSKÝCH”, “80 MEGA V PRDELI” či “Olympijský areál na Letné = 80 mil. Kč, životnost 17 dní”.

Olympijský park Soči – Letná bude veřejnosti otevřen od 6.2. do 23.2. 2014. Vstupné je symbolických 50,- Kč a platí po celý den. Děti a obyvatelé Prahy 7, kteří se prokážou vstupenkou z lokálního časopisu Hobulet, mají vstup zdarma.

Text/ foto:                                                                      Vít Hassan

Podobné příspěvky

Pozvánka na Skokový seriál Chuchle Arena Tour 2020

Redakce

PAVEL HAAS QUARTET PŘIVÍTAL NOVOU ČLENKU

Redakce

Rok 2020 je rekordní v počtu hypoték. V roce 2021 zájem zřejmě poklesne

Redakce