Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Kultura Zprávy z Prahy

Singl, který se možná stane letním super hitem

Když herec a zpěvák Honza Fanta skončil v semifinále SuperStar, neponořil se do sebelítosti ze zklamání, že nezažije live přenosy, na které se tolik těšil. Naopak; pochopil, že musí situace využít jako nového začátku. A rovnou se vrhl na svůj vlastní projekt. Tomu ovšem předcházel jeden telefonát.

Ondřej Brzobohatý a Anna Fialová pokřtili nový klip Jana Fanty

„Ano, zavolal mi kolega a přítel Ondra Ruml, se kterým jsme se nejdřív bavili o mojí účasti v SuperStar a pak jsme zabrousili do budoucnosti. Při tom mě vybídl, ať začnu s vlastní tvorbou“, uvádí okolnosti vzniku nové písničky a klipu Jan Fanta. Druhý den zavolali zpěvákovi, skladateli a hudebnímu producentovi Lukáši Janotovi a věci nabraly rychlý spád. „V podstatě šlo o souběh událostí, z nichž každá trvala jeden pouhý den“, usmívá se sympatický zpěvák a dodává: „Během jednoho dne jsme navázali spolupráci, hned druhý den vznikl singl, po týdnu jsem opět za jeden den písničku nazpíval a o něco později, zase během jediného dne se natočil videoklip.“ Honza si nemůže spolupráci s Lukášem Janotou vynachválit nejen proto, že jsou kamarádi z divadla, kde Janota alternuje s Vojtou Dykem v muzikálu Sherlock Holmes, ale hlavně pro jeho cit k hudbě, i o všeobecný přístup. Je moc rád, že se domluvil právě s ním a už pracují na další písni. Přestože se singl jmenuje ´Jeden Den´, s rychlostí vzniku písničky název nesouvisí. V podstatě je o tom, že i v jednom jediném dni se může stát něco, co člověku ovlivní zbytek života. Jako třeba právě účast v pěvecké televizní soutěži SuperStar.

Singl, který se možná stane letním super hitem, i klip k němu byl pokřtěn a zároveň poprvé představen v Theatro music clubu karlínského divadla. Kromě Lukáše Janoty a Honzovy maminky se rolí kmotrů ujali Ondřej Gregor Brzobohatý a Anna Fialová, Honzova letitá kamarádka. Ondra Ruml, který měl být také jedním z kmotrů, se nakonec omluvil, protože ho pracovní povinnosti zdržely v Bratislavě.

„Mám radost, že mě přišlo podpořit tolik kolegů z branže i ze SuperStar“, neskrýval své pocity Honza Fanta. „Klip už běží na youtube a my s Lukášem máme plnou hlavu dalších plánů, na které se moc těšíme!“ Nadějný zpěvák již několik let účinkuje v divadle Kalich, kde ho aktuálně můžete vidět v muzikálech Vlasy nebo Voda (a krev) nad vodou v Hudebním divadle Karlín nebo na Fidlovačce. Honzův klip si můžete pustit zde: https://www.youtube.com/watch?v=2lowioLEC6I

Zdroj: Helena Váňová Production

Podobné příspěvky

Vernisáž výstavy HOMOLOG Olega Homoly

Redakce

Čtvrtstoletí muzikálu Jesus Christ Superstar u nás

Jaroslav Hauer

dTest: Co dělat, když se mýlí banka

Redakce