Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Kultura

PAVEL HAAS QUARTET PŘIVÍTAL NOVOU ČLENKU

PavelHaasQuartet

PavelHaasQuartetMezinárodně oceňovaný Pavel Haas Quartet mezi sebe přivítal novou členku. Pozici violy od letošního jara zastává světově uznávaná houslistka a violistka čínského původu Luosha Fang. Laureátka významných mezinárodních houslových a violových soutěží bývá nejen zvána k orchestrům jako sólistka, ale je i zkušenou komorní hráčkou. Peter Jarůšek k jejímu angažmá v kvartetu uvádí: „S Luoshou jsme se poprvé setkali před 3 lety v Praze a hudebně mezi námi okamžitě přeskočila jiskra. Vzhledem k časové vytíženosti se ale naše cesty tehdy neprotnuly. Paradoxně díky covidu se nám konečně naskytla příležitost začít spolupracovat. Jsme za to nesmírně vděční, protože Luosha je muzikantka, se kterou je radost tvořit. Těšíme se na naše společné budoucí projekty.“

PAVEL HAAS QUARTET PŘIVÍTAL NOVOU ČLENKU A ZAČÍNÁ OPĚT KONCERTOVAT NAŽIVO

PavelHaasQuartet_Photo_Boris_GiltburgPavel Haas Quartet se v době pandemie věnoval zejména natáčení koncertních vystoupení pro domácí i zahraniční pořadatele. Nyní konečně nastává chvíle, kdy bude možné soubor vidět a slyšet naživo. V nadcházejících měsících si posluchači užijí kvarteto zejména doma v České republice, kde bude hostem hned několika významných hudebních událostí.

V červenci zahrají v rámci festivalu Smetanova Litomyšl, následují recitály na festivalech Hindsgavl v Dánsku, Viva Musica! v Bratislavě a Jihočeská intermezza v Borovanech.

Podzimní sezónu zahájí koncertem na festivalu Lípa Musica,

kde ve světové premiéře uvedou skladbu Ľubicy Čekovské Domov. V rámci téhož festivalu soubor vystoupí také společně s klavíristou Borisem Giltburgem. S tímto vynikajícím sólistou, který je dokonce i autorem nových oficiálních promo fotografií Pavel Haas Quartet, je čekají hned tři mimořádná vystoupení na mezinárodním hudebním festivalu Dvořákova Praha. Kromě již osvědčené interpretace klavírních kvintetů se pražskému publiku poprvé představí Veronika a Peter Jarůškovi s Borisem Giltburgem jako klavírní trio. V říjnu bude Pavel Haas Quartet již tradičním hostem festivalu Schubertiade v rakouském Hohenems, poté vyrazí na turné po Německu a zavítá také do své oblíbené Wigmore Hall v Londýně.

Photo: Boris Giltburg

web: https://www.pavelhaasquartet.com/

diskografie: https://www.supraphonline.cz/umelec/744-pavel-haas-quartet

Vladan Drvota

marketing & PR

 

 

 

 

 

 

 

 

Podobné příspěvky

Carmen s Lucii Bílou slavila 400. reprízu a pokračuje dál

Jaroslav Hauer

Gočárova galerie Pardubice nabízí první ochutnávku v Automatických mlýnech

Petr Ondrášek

Smrt je dřina – kniha o hrůzách občanské války v Sýrii

Redakce