Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Hudba Kultura Pozvánky na akce

Poletíme? a Mucha odstartují koncertní léto na Střeleckém ostrově.

Střelecký ostrov

Praha, 5. května 2016 – Dvě úspěšné brněnské kapely Poletíme? a Mucha spolu v pražské premiéře zahrají na Střeleckém ostrově a společně tak zahájí hlavní hudební program Letňáku 2016 – Léta pro Pražany. Dvojkoncert plný osobité tvorby, známých a osvědčených hitů i úplných novinek obou interpretů proběhne ve čtvrtek 12. května od 19 hodin.

Koncert dvou kapel

„Pravidelní návštěvníci Malostranské besedy i Letňáku – Léta pro Pražany obě kapely mohou znát, protože u nás již v minulosti vystupovali. Chystaný koncert je však výjimečný v tom, že poprvé v Praze se představí společně na jednom pódiu. Dalším důvodem, proč si dvojkoncert nenechat ujít, je, že Muchu si fanoušci mohou přijít poslechnout naposledy naživo před její plánovanou mateřskou dovolenou. Vstupenky v předprodeji seženete za 250 korun, na místě pak za 300 korun,“ říká šéf produkce Letňáku 2016 – Léta pro Pražany David Dvořák.

Poletíme

„Poletíme? se pomalu a jistě stávají fenoménem tuzemských klubových i festivalových pódií. Své fanoušky si získávají vtipnými, poetickými a současně přímočarými texty zahalenými do originální show plné pozitivní energie, divokosti, strhující podívané a nekončící zábavy. Mucha zase zaujímá zcela novým, neotřelým a osobitě nabitým projevem. Je svérázná a temperamentní, její skladby jsou často vulgární, ale chytré a plné důvtipu,“ láká k návštěvě dvojkoncertu na Střeleckém ostrově Dvořák.

Živelnou a ráznou kapelu Poletíme? založil v roce 2007 brněnský textař, banjista a zpěvák Rudolf Brančovský. Kromě něj ve skupině působí Jáchym Hájek (trubka), Pavel Križovenský (saxofon, příčná flétna), Vojtěch Konečný (housle), Ondřej Hájek (piano), Vít Kraváček (basová kytara) a Michal Jež (bicí). Na kontě mají 4 vydaná alba a stovky odehraných koncertů po celé České republice.

Mucha

Mucha je femipunková kapela založená mladou písničkářkou Nikolou Muchovou. Dlouho vystupovala samostatně pouze s kytarou, v současné době ji doplňuje kapela složená ze zkušených muzikantů (známých např. z kapel Ty Syčáci či Budoár Staré Dámy) – Petr Zavadil (kytara), Štěpán Svoboda (bicí) a Ondřej Kyas (basová kytara). Doposud Mucha vydala dvě studiová alba. Bližší informace na stránkách www.letnak.cz.

Podobné příspěvky

Pražský Baden Baden přivítá Cold Cold Nights a Role

Redakce

Mladý čech svým románem ohromil USA

Jaroslav Hauer

Film režisérky a herečky Anety Kernové byl vybrán na prestižní filmový festival do Cannes

Redakce