Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce Tiskové Zprávy Zprávy z Prahy

22letý český poutník svou stand-up projekcí baví tisíce lidí

22letý český poutník svou stand-up projekcí baví tisíce lidí

Ladislav Zibura v létě pěšky ušel 1400 kilometrů napříč rozpáleným Tureckem a Izraelem na cestě do Jeruzaléma. Když chtěl v Brně promítat fotografie pro své přátele v kavárně, přihlásilo se mu přes 2000 lidí. Poté, co třikrát vyprodal kino pro 500 lidí, rozhodl se vypravit na turné po České republice. Publikum baví svým kousavým humorem a podařilo se mu vytvořit zcela nový žánr – cestovatelskou stand-up show.

” Člověk nemůže poznat zemi lépe, než když ji projde sám a pěšky. Samota ho nutí k tomu, aby se bavil s místními – a zážitky se prostě nemohou rovnat těm, které má při výletu s cestovkou,” vysvětluje svou motivaci Zibura. Přestože se na pouti do Jeruzaléma potýkal s puchýři, několikrát ho napadli psi, málem ho postřelili a trpěl nesnesitelnými vedry, po 40 dnech se mu podařilo do Jeruzaléma dorazit. Po půl roce od svého návratu se Zibura rozhodl o své zkušenosti veřejně podělit také prostřednictvím projekcí.

” Vytvořil jsem facebookovou událost, abych zjistil, jak velkou kavárnu zamluvit. Nakonec se mi přihlásilo přes 2000 lidí. A mně nezbylo, než domluvit ten největší prostor – kino Scala s kapacitou 500 lidí. Poprvé jsem ho vyprodal za 4 dny, podruhé už za 4 hodiny,” dodává mladý dobrodruh.

Během budoucího půl roku chce uspořádat desítky projekcí, se kterými objede všechna velká česká a slovenská města. Na jeho 7 projekcí přišlo už více než 3000 lidí a zájem neustále roste. Už nyní má Zibura naplánované vystoupení v řadě dalších měst.

Projekce v Praze ve čtvrtek 23.4. od 20.30 v Bio Oko je již vyprodána, další šance vidět Ladislava Ziburu je potom v pondělí 27.4. ve 20.30 v Kině Aero.

Video z akce je ke shlédnutí zde: https://www.youtube.com/watch?v=KpG4CtdHXRI&spfreload=10

Facebookový profil se seznamem všech projekcí po České republice: https://www.facebook.com/events/467141526768145

Podobné příspěvky

Českou republiku ochromil sníh a silný vítr

Jaroslav Hauer

Čeští pekaři oslavili Světový den chleba.

Redaktor J.Hampl

Na holešovickém výstavišti pokračuje festival Svět knihy Praha

Jaroslav Hauer