Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

CENTRUM ČERNÝ MOST POŘÁDÁ JIŽ 4. ROČNÍK FESTIVALU JÓGY

yoga

Pozdravy slunce, zklidnění mysli i jogínská poloha ‚mrtvoly‘ jako třešnička na závěr pořádného protažení těla. Na to vše se v rámci 4. ročníku Festivalu jógy mohou těšit zkušení jogíni, ale i úplní začátečníci, kteří by si rádi vyzkoušeli pozitivní účinky jógové praxe. Festival jógy proběhne v sobotu 18. června před západním vstupem Centra Černý Most a ve svém programu nabídne celkem čtyři lekce jógy se zkušenými lektory z nadačního fondu YogaHelp i tematické workshopy.

4. ROČNÍK FESTIVALU JÓGY VE SPOLUPRÁCI S NADAČNÍM FONDEM YOGAHELP

Chybět nebudou lekce vinjásy, jemné nebo obličejové jógy

Pro příznivce zdravého pohybu budou na Festivalu jógy připraveny celkem čtyři hodinové lekce, z nichž každá bude mít jiné zaměření.

Program odstartuje v 10 hodin lekcí vinjásy pod vedením Tobiase Lorenze, na kterou od 11.15 hod. naváže obličejová jóga v podání Pavly Skolil. Ta se zaměří na cviky a masáže, které zpomalují stárnutí obličeje, pomáhají nastartovat přirozenou tvorbu kolagenu a elastinu a pleť tak zůstane déle pružná a elastická.

Odpolední část programu se od 12.30 hod. ponese v duchu jemné jógy pod taktovkou lektorky Petry Špindlerové, zakladatelky organizace YogaHelp, během které si účastníci vědomě a s láskou protáhnou celé tělo, pokusí se zklidnit svoji mysl, odplavit stres i napětí. Čtvrtý ročník Festivalu jógy zakončí lekce vinjása jógy se zkušenou lektorkou Rosibel Marquez, která začne od 13.45 hodin.

Posledním bodem programu bude workshop s názvem Dobré nitro od neziskové organizace Loono. Na workshopu zaměřeného na duševního zdraví, který začne v 14.45 hod., bude tým mladých lékařů povídat o tom, jak se duševní onemocnění projevuje a co dělat, pokud se u člověka nebo v jeho okolí objeví. Celý workshop bude zakončen dechovým cvičením, které účastníky naučí, jak se během dne zklidnit či efektivně odbourat stres.

Mezi jednotlivými lekcemi bude pro návštěvníky vždy v patnáctiminutových pauzách připraven další doprovodný, a především edukativní program. Těšit se mohou například na ukázku správného samovyšetření prsou a varlat pod vedením organizace Loono nebo na praktické rady od trenérů z fitness centra CleverFit, kteří návštěvníkům poradí, jak se správně a efektivně protáhnout i během krátké chvíle v práci. Doprovodný program doplní odbornice z Yves Rocher, které na místě nabídnou diagnostiku pleti.

Festival jógy pořádáme v Centru Černý Most již čtvrtým rokem a vždy se snažíme nabídnout různorodé lekce pod vedením zkušených lektorů z YogaHelp v čele s Petrou Špindlerovou, která u nás vede pravidelné kurzy jógy pro děti. Letošní program bude zase o něco pestřejší a návštěvníci se mohou těšit také na praktické ukázky a tematické workshopy, které se zaměří nejen na fyzické zdraví, ale i na to duševní, což k józe neodmyslitelně patří,“ zve na Festival jógy Barbora Sádlová z Centra Černý Most.

Jóga pro každého pod vedením zkušených lektorů

Lekce jsou v rámci Festivalu jógy přístupné všem návštěvníkům bez ohledu na úroveň jejich jogínské praxe. Zúčastnit se tak mohou bez obav i úplní začátečníci. Lekce jógy povedou zkušení lektoři z nadačního fondu YogaHelp, který pomáhá zpřístupnit jógu lidem nemocným nebo na okraji společnosti.

Pavla Skolil je certifikovanou lektorkou obličejové jógy a zaměřuje se na metody omlazení obličeje pro ženy v každém věku. Ukazuje ženám cviky, které mohou praktikovat samy doma s radostí a hravostí.

Petra_Špindlerová
Petra_Špindlerová

Petra Špindlerová je jeho zakladatelkou, která je nejen herečkou, ale také vede lekce jógy pro dospělé, dospívající i děti. Petra pravidelně vyučuje jógu pro děti i v Centru Černý Most. Je patronkou sdružení Blueland, které postavilo za podpory indické vlády školu v Indii v oblasti Malého Tibetu.

Rosibel Marquez se józe věnuje již více než deset let. Má za sebou studium se světovými lektory a v Praze se etablovala jako velmi oblíbená učitelka vinjása jógy v angličtině. Příznivci ji vyhledávají zejména pro její instruktivní a náročné lekce.

Tobias Lorenz vede lekce vinjása jógy, které účastníky vedou k překračování fyzických i mentálních hranic. Během cvičení učí, jak pracovat s myslí, a své bohaté znalosti předává i lidem kolem sebe.

Rosibel_Marquez
Rosibel_Marquez

Od června do září budou rovněž každou středu od 18.30 hod. probíhat pravidelné lekce jógy před západním vstupem Centra Černý Most. Věrnostní zákazníci se lekcí mohou zúčastnit zcela zdarma. Otevřeny budou lekce pro všechny úrovně a náročnost se bude přizpůsobovat zdatnosti skupiny.

Tereza Raidová, Barbora Sádlová

O společnosti Unibail-Rodamco-Westfield

Společnost Unibail-Rodamco-Westfield je přední globální developer a provozovatel vlajkových nákupních destinací s portfoliem v hodnotě 54,5 mld. EUR (k 31. prosinci 2021), z čehož 86 % tvoří maloobchod, 6 % kancelářské prostory, 5 % konferenční a výstavní prostory a 2 % služby.

Skupina URW v současné době vlastní a provozuje 84 obchodních center včetně 53 vlajkových center v nejdynamičtějších městech Evropy a USA. Skupina Unibail-Rodamco-Westfield působí na dvou kontinentech a ve 12 zemích světa. Poskytuje jedinečnou platformu pro maloobchodníky a značky a svým zákazníkům nabízí výjimečné a neustále nové zážitky.

Díky podpoře 2 800 profesionálů a jedinečné úspěšné historii a know-how má skupina Unibail-Rodamco-Westfield ideální postavení ke generování nadprůměrné hodnoty a k rozvoji špičkových projektů.

Skupina Unibail-Rodamco-Westfield na sebe upozornila programem Better Places 2030, jehož ambicí je vytvářet lepší místa, která berou ohled na nejpřísnější ekologické standardy a přispívají k rozvoji lepších měst.

Akcie skupiny Unibail-Rodamco-Westfield jsou kotovány na burzách Euronext Amsterdam a Euronext Paris (Euronext ticker: URW) se sekundární kotací v Austrálii prostřednictvím nástroje Chess Depositary Interests (CDI). Skupina má rating BBB+ od společnosti Standard & Poor’s a Baa2 od společnosti Moody’s.

TEREZA RAIDOVÁ

www.urw.com

Podobné příspěvky

Skladba Kopačky z opery Anna Karenina dostala animovanou podobu .

Redakce

Jarní veletrh starožitností Antigue v Praze

Redakce

Jana Poncarová a Jiří Sankot vypráví příběh židovské dívky Věrky Kohnové

Redakce