Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Centrum Prahy opět ožívá, zachyťte to svým objektivem!

Startuje již dvanáctý ročník fotografické soutěže Dvě tváře Prahy. Těžké časy opustily historické centrum matky měst. Praha se pomalu ale jistě probouzí a ožívá nejen ve večerních hodinách. Kouzla, taje i neduhy Nového Města mají dospělí, mladí, děti, laici i profíci, šanci zachytit v rámci již dvanáctého ročníku tradiční fotografické soutěže Dvě tváře Prahy 2021/22. Do 15. 3. 2022 mohou zájemci přihlásit své snímky přes web nebo na sociálních sítích. Soutěž bude jako každý rok zakončena venkovní výstavou nejlepších fotografií na velkoplošných panelech v prostoru Václavského náměstí a oceněním autorů nejlepších snímků.

Centrum Prahy opět ožívá, zachyťte to svým objektivem!

Tom-Řechtáček-Oslavy-Nového-roku-20192020Jsme nadšení z toho, že okolí Václavského náměstí a centrum opět žije. Po dlouhých měsících života v městě duchů je na čase si opět připomenout, jak je ta naše Praha krásná. Cílem je jako každý rok vyvolat pomocí fotografie širší diskusi o aktuální podobě Václavského náměstí a jeho okolí. Fotka má, jako většina uměleckých děl, krásnou vlastnost v tom, že pro každého představuje něco jiného a každý si při pohledu na ni vybaví jinou vzpomínku. Často se pak skrze fotografie dozvíme i více než z běžné konverzace,” popisuje hlavní myšlenku Monika Vlková, která je organizátorkou soutěže i výstavy.

Aktuální ročník pokračuje ve spolupráci s uměleckými školami a fotografickými kroužky a v rámci soutěže jsou poprvé vypsány tři kategorie: dospělí, děti od 12 do 17 let a děti od 7 do 11 let.

Jiří-Šimák-Nouzový-stav-II„Loni se nám přihlásilo rekordních 720 fotografií! Důvodem byla i spolupráce s nejmladšími Pražany. Focení je baví, soutěž přináší prvek motivace navíc a často se stane, že si dětské oči všimnou něčeho, co my dospělí přehlížíme. To nám dává možnost vnímat věci i mimo náš běžný rámec,“ dodala Vlková.

Účastníci se mohou do soutěže registrovat na webu www.DveTvarePrahy.cz, www.2TvarePrahy.cz nebo na Instagramu pod označením fotky #ILoveWenceslasSquare.

Partnery fotosoutěže jsou Cewe Fotolab, Van Graaf, Primark, Hamleys a Studio DVA divadlo.

Monika Vlková, Projektová manažerka
Jakub Splavec, Mediální zástupce

Sdružení Nového Města pražského z. s. se od roku 2005 věnuje aktivitám a občanské iniciativě směřující ke kultivaci a rozvoji Václavského náměstí jako klíčového veřejného prostoru hlavního města Prahy. Sdružení působí nejen na území “Václaváků”, ale současně propojuje oblasti ulice Na Příkopě až po území Náměstí Republiky a Národní třídy na druhé straně. Kromě aktivní komunikace s vedením Městské části Prahy 1 a zástupci magistrátu hlavního města Prahy organizuje sdružení nejrůznější kulturní, společenské i charitativní akce pro všechny obyvatele i návštěvníky pražského centra. Cílem sdružení je, aby okolí Václavského náměstí bylo místem, kde se lidé cítí příjemně, kde chtějí trávit svůj čas. Místem inspirujícím a důstojným. Místem, na které můžeme být hrdí. Mezi projekty patří mimo jiné Obnova laviček na Václavském náměstí, fotografické výstavy mapující historii Václavského náměstí či každoroční Velikonoční a Vánoční trhy, které přinesly neziskovým organizacím již více než dva miliony korun.

 

Podobné příspěvky

Letiště Václava Havla Praha připravilo speciální mikulášské exkurze

Redakce

Vtípečky se zelím přivezou na Žižkov svéráznou show

Redakce

PONREPO – PRAŽSKÉ ARCHIVNÍ KINO , PROGRAM DUBEN 2015

Šebík