Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Jak chutná Praha na grilu

grilovani

Jak chutná Praha na grilu si vyzkoušíte v sobotu na Střeleckém ostrově. Ke grilovaným pochoutkám zahrají kapely Sto zvířat a Simple Muffin

Praha, 29. června 2017 – Na Střeleckém ostrově v Praze se v rámci Letňáku 2017 – Léta pro Pražany chystá jeden z dalších gurmánských zážitků. Tentokrát s tematikou grilování. Festival nazvaný Praha na grilu nabídne kromě několika kuchařských show i zábavný doprovodný program pro celou rodinu. Festival proběhne již tuto sobotu 1. července od 10 hodin.

„Food sekce festivalu přivítá řadu zvučných jmen. Návštěvníci se mohou těšit na kuchařské show, které povedou kuchaři a gurmáni Jiří Hilgart a Martin Polačko nebo food blogerka Veronika Koko Kokešová. První show začne v 11:20 hodin a ta poslední pak skončí v 15:30 hodin. Pro zajímavost, na programu bude například i hmyzí kuchyně. Tak koho zajímají taje exotické kuchyně, ať neváhá přijít,“ přibližuje David Pešek Dvořák.

Praha na grilu
Praha na grilu

Těšit se můžete na trojici profesionálů. Prvním z nich je Jiří Hilgart, původní profesí hudebník, v současné době cooking expert, gurmán a privátní kuchař, finalista televizní soutěže MasterChef Česko. Druhý kuchař Martin Polačko má za sebou bohatou gastronomickou praxi nejen u nás a u našich nejbližších sousedů, ale i v USA. Vařil pro takové celebrity, jako je hollywoodský herec Edward Norton nebo zpěvačka Sheryl Crow. Znát ho můžete i z televize. Na úspěšný TV pořad Když vaří táta nyní navazuje pořadem Chlap za plotnou. Veronika Koko Kokešová je moderátorka rádia, food blogerka roku 2013 a 2014, držitelka ocenění Křišťálová lupa 2014, autorka a režisérka pořadů MENU domů, MENU v sezóně a Menu podle Koko.

„Paralelně s food sekcí bude probíhat i bohatý doprovodný program. Pro děti je připravena speciální scéna, kde mohou zajít na Loutkové divadlo Kozlík nebo se zúčastnit soutěžní hry Malý kuchař, při které se naučí například válet těsto, plést housky, škrábat, míchat, zdobit apod. A zábava bude i pro starší ročníky. Od 17 hodin zahrají kapely Sto zvířat a od 19:30 pak Simple Muffin,“ doplňuje David Pešek Dvořák.

 

Podobné příspěvky

Hvězdy 80. let Samantha Fox, Boney M, Bad Boys Blue, Milli Vanilli a Francesco Napoli přijedou do Prahy!

Jaroslav Hauer

Kouzlo exotických dálek či krásy tuzemských regionů na jubilejním HOLIDAY WORLD 2016

Redakce

Pražský hrad v dubnu odstartuje letní turistickou sezónu

Redakce