Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Co se právě teď děje v Česku? Pravdu uvidíte v nové divadelní hře

Režisérka Petra Tejnorová, jedna z nejvýraznějších autorek současné divadelní scény, se společně se souborem 11:55 pokouší pochopit, co se právě teď děje v České republice. Premiéra inscenace Pravda o 17. 11. se koná v úterý 27. března v 19.30 v Experimentálním prostoru NoD.

Nejnovější projekt generačního souboru 11:55 (zapětdvanáct), autorská inscenace Pravda o 17. 11., uzavírá brakovou trilogii, která v průběhu let vznikla pod režijním vedením Petry Tejnorové. První díl s názvem Umění braku ON AIR vypráví příběh detektiva Johna Sinclaira, Syna Světla. Druhý díl přinesl brakovou klasiku – obraz viktoriánské Anglie, napadené nezemským morem a ohrožené zombie apokalypsou. Ve třetím dílu se obrací k naší současnosti. „Brak už totiž není potřeba vyhledávat v laciných paperbacích – máme pocit, že v něm žijeme; valí se na nás z novin, časopisů i obrazovek našich chytrých telefonů. Inspirujeme se největší skutečnou divadelní událostí – naší současností a možnou budoucností,říká o své nejnovější inscenaci radikální režisérka Petra Tejnorová.

Soubor chce svou inscenací přispět k diskuzi o tom, do jakého bodu naše společnost dospěla. Snaží se těžit humor z inspirace skutečnými výroky politiků a mediální realitou, v níž žijeme.  Pokouší se najít novou roli divadelní fikce v surreálné skutečnosti, jeho jedinou zbraní zůstává divadlo.

Inscenační tým

Scénář: Jan Tošovský, Petra Tejnorová a kolektiv 11:55
Režie: Petra Tejnorová
Dramaturgie: Jan Tošovský
Hudba: Jan Čtvrtník
Světelný design: Tomáš Morávek
Scéna a kostýmy: Adriana Černá
Video-design: Dominik Žižka
Produkce: Karolína Soukupová, Lucie Špačková, Ludmila Veřtátová

Hrají:
Michal Bednář
Bořek Joura
Martin Dědoch
Daniela Šišková
Tereza Volánková
Jan Hofman

Premiéra: 27. 3. – 19:30
Reprízy: 28. 3., 5. 4., 27. 5. – 19:30
v Experimentálním prostoru NoD

Podobné příspěvky

Ladronka oslaví Dívku na koštěti

Jaroslav Hauer

Opět budou pomáhat Žlutá srdíčka

Šebík

Pozdravy Kaštánkovi do nebe, … z pekla

Redakce