Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Dětský den v rockovém kabátě: Střelecký ostrov ovládne RockOpera Praha se spoustou zábavy pro děti i dospělé

Den dětí už sice oficiálně proběhl, ale to ještě neznamená, že ho nemůžete se svými dětmi oslavit znovu v trochu rockovějším stylu. V sobotu 9. června se totiž na pražském Střeleckém ostrově uskuteční Dětský den s RockOperou Praha a těšit se můžete na pestrý program plný hudby, akrobacie a spoustu další zábavy v doprovodu zpěváků a členů souboru. Akce potrvá od 13 do 17 hodin a vstup na ni je zdarma.

„Dětský den s RockOperou Praha je zpestřením našeho programu a především zábava pro všechny děti, které mají rády hudbu, pohyb, kreslení nebo hravé soutěže. Právě tyto a další aktivity máme na sobotu připraveny a věříme, že si je děti naplno užijí a stráví příjemné odpoledne se svými rodiči, navíc v krásném prostředí na Střeleckém ostrově. Těšíme se na všechny příchozí na jižní cípu ostrova za slavnou restaurací,“ uvádí zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

RockOpera Praha je především o hudbě v podání těch největších pěveckých hlasů české scény. Proto nesmí chybět ani na Střeleckém ostrově. Vystoupí Kamil Střihavka, Petr Kutheil, Pavla Forest, Daniela Gildenlöw Langrová, Marie Steigerwaldová, Petr Opava, sám autor rockových oper Milan Steigerwald, ale i mistryně světa v pole dance Alex Kalousová a své umění předvede také Sbor Rockové akademie pod vedením Michaely Květenské.

Dětský den
Dětský den

Program je však daleko pestřejší. Děti si budou moci prověřit svůj talent v Akrobatické školičce pole dance pro malé rockery, které budou probíhat pod vedením Alex Kalousové. Výtvarně nadaní se zase mohou zúčastnit Výtvarné dílny, kde je Michaela Fišerová provede rychlokresbou portrétů. A v neposlední řadě bude připravena Enviromentální dílna, kde se spolu s Martinem Zounem seznámíte s masožravými rostlinami a jejich pěstováním.

Mimo kreativních dílen se děti mohou těšit na představení Šplouch v podání Michaely Hradecké a Radka Pokorného ze souboru BUŘT. Autorská čtení si dále připravili Jiří Štraub se svými Rockovými pohádkami pro malé rebely, Martin Zoun s Pohádkami o huse Martinovi a Nikola Valová s povídkou Trápení skřivanovo. Chybět nebudou ani soutěže a tombola a po celou dobu bude možné zakoupit si některé z produktů RockOpery Praha a zúčastněných umělců, jako CD, plakáty, programy, knihy, květiny, hrnečky a trička.

ZDROJ:TOPART MEDIA

Podobné příspěvky

Strašidelná halloweenská atmosféra na Šiklově mlýně 28.10.-1.11. 2020

Redakce

Street Food Smíchov na dvoře pivovaru Staropramen nabídne kuchyni z celého světa, už v sobotu 19. 5.

Jaroslav Hauer

„Křídla motýlí“ na návsi v Dolních Dunajovicích

Šebík