Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Dobový průvod, Běh hasičů do Svatohorských schodů

beh hasicu

Nádvoří a okolí Svaté Hory budou v sobotu 11. září dějištěm dalšího ročníku Příbramské svatohorské šalmaje. Nouze nebude o divadelní, hudební ani šermířská vystoupení, bohaté občerstvení a chybět nebude ani středověké tržiště.

Dobový průvod, Běh hasičů do Svatohorských schodů a celodenní program, to je Příbramská svatohorská šalmaj

Slavnostnímu zahájení akce pravidelně předchází dobový průvod, který se řadí na náměstí T. G. Masaryka a v 9.30 h vychází. Po příchodu na Svatou Horu by mělo následovat zahájení akce, ovšem to bude v letošním roce o pár minut posunuto, neboť nejprve dojde v 10 h ke slavnostnímu žehnání kopie Svatohorské Madony u Korunovačního oltáře. Akce samotná bude tedy zahájena v 10.15 h.

Když prohlížím program akce, je velmi těžké vybrat, na co dříve pozvat, úplně nejlepší by bylo zůstat na Svaté Hoře celý den, stále se bude na co dívat, co poslouchat a také co zkoušet. Program je koncipován tak, že si jej zcela jistě užijí rodiny s dětmi i samotní dospělí,“ zve na akci starosta města Jan Konvalinka. Akci tradičně ukončí koncert skupiny Ginevra.

Součástí akce je také 13. ročník Běhu hasičů do Svatohorských schodů, který bude zahájen v 10.30 h nástupem všech účastníků. První dvojice zdolávající v plné výstroji Svatohorské schody se na start postaví v 11 h.

Eva Švehlová, DiS.

tisková mluvčí

Oficiální FB stránky města Příbrami: https://www.facebook.com/mestskyuradpribram

Podobné příspěvky

Tip pro celou rodinu: plavba lodí po Berounce! Přívoz Kazín zahájí provoz 30. 5. 2015

Šebík

Sobotní Smíchov Street Food v areálu pivovaru Staropramen oživí 400 tanečníků!

Jaroslav Hauer

Nahlédněte o víkendu do Domu tanečního umění

Redakce