Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Herec Petr Vacek bude nalévat bramboračku. Už v úterý 15. 5. na náměstí Míru. Podpoří tak dobrou věc!

Své kuchařské umění opět předvede na náměstí Míru v centru Prahy na dobročinném bazaru 15. května známý herec Petr Vacek. Na oslavu Mezinárodního dne rodiny, který si připomíná celý svět, uvaří bramboračku. „Mísa dobré polévky na stole a rodina kolem, to je skoro symbol. Děti v dětských domovech sice mají polévku, ale nemají tu rodinu kolem stolu. A my se svou polévkou snažíme pomoct tomu, aby jednou byly schopné mít svou rodinu,“ říká Vacek.  Bazar pořádá tak jako každý rok nezisková organizace Letní dům, s níž herec spolupracuje.

O  polévce se říká, že dodává pozitivní energii. Vaří se i v nově připravované hře Divadla Na Jezerce Saturnin, kterou zde Petr Vacek režíruje. Na dobročinný bazar za ním zavítají i jeho herečtí kolegové z Jezerky principál a herec Jan Hrušínský, Denisa Pfauserová, Anna Polivková a Miluše Šplechtová. Premiéry Saturnina s podtitulem: Vítejte v časech, kdy se k sobě lidé chovali slušně, se diváci v Divadle Na Jezerce dočkají hned o patnáct dní později – 30. května.    

Bazar s oblečením, knihami, módními doplňky a dalšími předměty začíná na náměstí Míru v 9 hodin a potrvá do 18:30. Výtěžek pak půjde na programy Letního domu, které pomáhají dětem bez stabilního rodinného zázemí. Tato nezisková organizace pracuje s dětmi v tíživé životní situaci a s pěstounskými rodinami. „Ohrožené dítě ohrožuje společnost. Když dnes pomůžeme dětem, které jsou znevýhodněné, něco z nich jednou bude. Budou to schopní a laskaví lidé, tvořící hodnoty. Když se na ně vykašleme, hrozí, že skončí na ulici, nic nebudou umět a budou nás nenávidět. Místo přínosu hrozba, místo vytváření hodnot přítěž. Tak co je lepší? Já v tom mám jasno,“ uzavírá Petr Vacek a zve tak na akci všechny, kteří rádi pomáhají. 

Podobné příspěvky

V pátek začíná Výstava stanů a vybavení do přírody

Redakce

Prázdniny se blíží ke konci. Zakončit je můžete výletem do slovenské Žarnovice

Redakce

Přednáška Furt Pryč na kole přes půl světa v Art-n-Coffee

Redakce