Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Divadlo Pozvánky na akce

Humor bez hranic v Grévinu – dnes 10. 5. od 19.30 hod.

 

Humor, který si nebere servítky, originální prostředí a parta komiků, která nezná slovo tabu. Uskupení Underground Comedy a její stand-up kreace se pro velký úspěch znovu představí na kulturní scéně v kavárně muzea Grévin, tentokrát na téma cizinci a se speciálním hostem večera, bloggerkou Lucií Van Koten.

O světoznámém muzeu voskových figurín Grévin, které se nachází v Celetné ulici v Praze, kousek od Staroměstského náměstí, jste již asi slyšeli. Ve večerních hodinách se však Grévin mění v kulturní scénu, která nabízí žánrová představení pro specifické publikum. Nyní se můžete již podruhé těšit na představení skupiny stand-up komiků pod značkou Underground Comedy, které proběhne v úterý 10. května. Hostem večera bude bloggerka Lucie Van Koten, držitelka ocenění Bloggerka roku v kategorii LIFE. Večer bude na téma cizinci, a k tomu má co říct Tigran Hovakimyan, Adam Balažovič a Lucka Macháčková.

Underground Comedy se vyznačuje humorem doslova bez hranic. Dokáží si udělat legraci prakticky z čehokoliv, včetně sebe a svůj humor rozhodně neomezují na politicky a společensky korektní témata. Jejich styl vychází z varietních představení, jež se začala objevovat na přelomu 18. a 19. století v Anglii. Žánr se postupně vyvíjel až do dnešní podoby, kdy vtipy a humorné skeče vystřídal satirický humor. Drtivá většina představení je dnes v podání one-man show, kdy komik stojí sám před publikem a baví ho jen za pomoci mikrofonu. Účinkující vystoupením navíc vyjadřuje své názory a vlastní pohled na svět. Stand-up humor se tak zařadil mezi intelektuální zábavu, která má mnohdy společenský přesah. V zahraničí dokonce nejúspěšnější stand-up projetky poráží ve sledovanosti hlavní večerní zprávy.

„Snažíme se na svět kolem nás nahlížet neotřelým způsobem, který pak vtipně interpretujeme divákům. A tak nějak mimochodem přitom posouváme tu pověstnou čáru, která odděluje přípustné a nepřípustné vtipy,“ říká Jan Adámek, šéfproducent UGC. „Ne všechny výstupy jsou ale tak vyhraněné. Podle mě jsme si zachovali osobitý styl, který pobuřuje i baví zároveň, protože témata, se kterými jdou naši komici s kůží na trh, jsou velmi osobní. Neservírujeme publiku jen to, co je nezávadné, nikoho neuráží. Neslyší nutně to, co chtějí slyšet. Náš humor vybízí k reakci. Ve finále je z toho parádní show, která lidi baví.“

Pokud jste tedy ještě nezažili pravou stand-up comedy na vlastní kůži, neváhejte a přijďte 10. května do Grévinu, kde na Vás budou čekat komici s živým jazzovým doprovodem, plný bar a především skvělá atmosféra.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji sítě TicketPro nebo na pokladně muzea Grévin v Celetné ulici, objednávat lze i prostřednictvím internetu zde: http://www.ticketpro.cz/jnp/divadlo/talk-show/1853831-underground-comedy-v-muzeu-grevin.html

Podobné příspěvky

Květen je ideální měsíc pro návštěvu Botanické zahrady, uvidíte motýly i rododendrony. Otevřeno je i dnes!

Redakce

Three Days Grace vystoupí v lednu v Praze

Redakce

Poběžte s námi Predator Race!

Redakce