Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Divadlo Kultura Pozvánky na akce

Ivan Vyskočil a Jiří Suchý: Čeká je setkání po šedesáti letech! Takto tehdy vypadali. Poznáte je?

Setkání českých divadelních legend Jiřího Suchého s Ivanem Vyskočilem po šedesáti letech od společných začátků v Redutě, performance výtvarníka Petra Nikla, debata s hercem Jaroslavem Duškem, Rusalka od Ochotnického spolku Tykadlo a další tři desítky studentských představení, koncertů a workshopů budou součástí březnového festivalu Autorská tvorba nablízko 2018 na pražské DAMU.

Festival pořádají již podvanácté studenti 2. ročníku katedry autorské tvorby a pedagogiky (KATaP). V divadle DISK, Studiu Řetízek a dalších prostorách DAMU se ve dnech 8.–11. 3. 2018 představí 8 divadelních projektů, 10 workshopů, 20 autorských prezentací, hudební kapely a také filmové projekce studentů UMPRUM.

„Program nejenže představí to nejlepší z tvorby našich studentů, absolventů a spřízněných hostů se silným autorským vkladem, ale formou mnoha otevřených dílen umožní zakusit také studijní přístup našich pedagogů na vlastní kůži, ať už se jedná o práci s hlasem, pohybem, nebo autorským textem,“ říká jeden z pořádajících studentů Ondřej Macl.

Festival je jedinečnou příležitostí znovu vidět Ivana Vyskočila na jevišti, naposledy vystupoval ve své hře s Leošem Suchařípou. Spolu s Jiřím Suchým jsou zakladateli Divadla Na Zábradlí. Jiří Suchý je dnes známý jako principál legendárního divadla Semafor. „Smyslem festivalu je představit v relativně krátkém čase a na jednom místě práci katedry odborné i širší veřejnosti, vyvolat neformální diskuse, přilákat nové uchazeče a vyzkoušet si spolupráci se spřátelenými pracovišti. Těmi jsou letos studenti z Ateliéru filmové a televizní tvorby z Vysoké školy uměleckoprůmyslové nebo katedra alternativního a loutkového divadla DAMU,“ shrnuje vedoucí pořádající katedry Michal Čunderle. I v minulých letech se na festivalu představila zvučná jména české divadelní scény –Arnošt Goldflam, Petr Váša nebo bývalý vedoucí katedry Přemysl Rut.

Podobné příspěvky

Jak chutná Praha na grilu

Šebík

Museum Kampa otevřelo výstavu Móda X Umění

Redakce

Aleš Cibulka křtil s pamětníky kalendář pro pamětníky

Jaroslav Hauer