Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Jazzový most 2015

První mezinárodní festival „Jazzový Most“ Praha – Mnichov 2004 se konal u příležitosti vstupu ČR do EU a měl velký kulturně-politický úspěch a od té doby se koná každoročně.

Jazz festival je setkáním jazzových hudebníků všech generací a jejich publika za účasti české a zahraniční veřejnosti a osobností z kulturního a politického života z mnoha zemí.
Je také významnou propagací české kultury, hlavního města Prahy a ostatních měst ČR v nově spojené Evropě. Předmětem festivalu jsou jazzové koncerty v několika městech.

Záštitu nad festivalem poskytl Jaroslav Šolc, radní pro kulturu MČ Praha 2 a Hejtman Karlovarského kraje JUDr. Martin Havel.

Koncerty 12. ročníku festivalu:

11. 7. 2015 Praha 2 19:30 „Novoměstská radnice“ – open air

12. 7. 2015 Karlovy Vary 16:00 „Tržní kolonáda“ u Vřídla – open air

26. 7. 2015 Mnichov 19:00 „Gärtnerplatz“ – open air

14. 8. 2015 Kraslice 17:00 „Městské Sady“ – open air

15. 8. 2015 Drážďany 14:00 „Opernplatz“ – open air

VSTUPNÉ 100 Kč

Vstupenky k zakoupení na Novoměstské radnici před koncertem.

Rudolf Mazač “KENTONMANIA“
Big Band & 8 Lesních rohů – Praha
Sydney Ellis – (jen v Praze)
Mel Canady – vocals – USA
Jan Karez – Fagot-Yamaha W5 – CZ

www.jazzbridge.net .
www.youtube.com : Rudi Mazač
https://www.youtube.com/results?search_query=Rudi+Mazač
www.rocksymphonies.eu .

RUDI MAZAČ

Studoval klasickou hudbu na konzervatoři v Praze (lesní roh) a jazz na Berklee College of Music v Bostonu. Mimo to absolvoval studia práv a magisterský titul v oboru právo. Působil jako sólista a 1. hornista v různých symfonických, operních orchestrech a Big Bandech v bývalém Československu, Jugoslávii, Itálii, Německu a USA. V roce 1976 založil virtuózní “French Horn Formation” v Mnichově a v Praze v roce 1996, “Kentonmania” Big Band. Od r. 2004 organizuje již proslulý Inter. Festival “Jazz Bridge” z Prahy do EU. Za založení festivalu „Jazz Bridge“ a Big Bandu „Kentonamnia“ byl v roce 2005 vyznamenán celoevropskými hudebním svazy (1 500.000 členů) cenou „Motor der Musik“, kterou obdržel u příležitosti mezinárodního hudebního veletrhu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Pražský Big Band “Kentonmania” vede jeho temperamentní dirigent Rudolf Mazač – standardní obsazení o / osm lesních rohů na 30 hudebníků.
V tisku je Big Band “Kentonmania” označován, jako „dokonale naolejovaná bigbandová-mašina, která řádně swinguje a baladám vtiskuje tu správnou sentimentální náladu“.

JAN KAREZ

Saxofonista, fagotista, zpěvák, hráč na syntezátory, skladatel, textař. V polovině devadesátých let začínal v kultovní americko-kanadsko-kazašsko-maďarsko-české acid-jazzové formaci PLAZMA, hrál ve funkovém kvartetu The FIZZ, živil se prací ve studiu, hraním v muzikálech a jako sideman slavných popových hvězd. Během působení v Jesus Christ Superstar se seznámil se zpěvačkou Pavlou Kapitánovou, se kterou hrával až do její tragické smrti v roce 2007. Byl členem kapely skladatele Philipa Nikvé a dalších projektů, jako byla BARAKABA s muzikanty z Pobřeží slonoviny, hrající afro-pop a reggae, WOODY & Co s britským písničkářem Ianem Woodem, nebo jazzově orientované DUENDE kytaristy Tomislava Zvardoně. Jako zpěvák účinkoval v několika dílech české verze pořadu STARDANCE. Do nedávna doprovázel americkou zpěvačku Kaiou Brown a v současnosti vede studentský orchestr J.J. Big Band.

PARTNEŘI:

Volkswagen – GENERÁLNÍ PARTNER
Novoměstská radnice p.o.
Městská část Praha 2
Ministerstvo kultury ČR
Státní fond kultury ČR
CzechTourism
Mnichov – Gärtnerplatz
Uniklinikum Carl G. Carus Drážďany
Karlovarský kraj
Karlovy Vary
Kraslice
BRUM-LICHT
OT-Hotel Praha

ZDROJ: NRPRAHA

Podobné příspěvky

Svět knihy oznamuje další hvězdy. Dorazí David Mitchell i Chimamanda Ngozi Adichie

Redakce

Unikátní výstava bonsají na pozadí rozkvetlé Japonské zahrady startuje už tuto sobotu. Užijte si dva víkendy plné japonské kultury!

Jaroslav Hauer

Nenechte si v Praze ujít letní novoměstské výstavy

Redakce