Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Klidný Advent v neklidné době v Holešovické tržnici

holesovicka trznice

Přijďte načerpat poklidnou předvánoční atmosféru do Holešovické tržnice, která nabídne provoněný Advent, klidné nákupy i prostor pro rozjímání a setkání s vašimi blízkými.  Každý čtvrtek od 18.00 hodin až do Vánoc se můžete těšit na promítání oblíbených vánočních klasik jako Láska nebeská nebo Sám doma, vychutnat si své oblíbené scény, ale i vynikající svařák z vinařství Kubík připravený z poctivých ingrediencí, domácí mošty nebo medovinu. Hala 22 jako vždy nabídne kvalitní potraviny na předvánoční stůl a chybět nebude ani několik stánků s milými maličkostmi pod stromeček. Od druhé poloviny prosince si můžete přijít do areálu také pro svůj vánoční stromek z českých lesů a kapra. Holešovická tržnice přináší no stress atmosféru pro všechny, kdo milují Vánoce ve své skutečné podstatě.  

Film & svařák každý čtvrtek až do Vánoc

trzniceKlidný, voňavý a tradiční, takový je adventní čas v Holešovické tržnici, který přinese venkovní promítání klasických vánočních filmů každý čtvrtek od 1.12. až do 22.12. Atmosféru doladí skořicí provoněné drobné nákupy u stánků s produkty malých českých výrobců a dodavatelů.

Hala 22, která je každý čtvrtek otevřená až do 19:00, je nově ustrojená do svátečního hávu. Výzdoba, kterou navrhla mladá designérka a umělkyně Julie Slauka, odkazuje k českým tradicím, pojata je však velmi moderně. A tak tu najdete viset bezmála metrové kapry, slunce a další symboly lidových tradic upečené z vizovického těsta přímo v místní pekárně Slovenské delikatesy. Přijďte se přesvědčit.

Klidný Advent v Holešovické tržnici

Rum El clasico„Vánoční čas si spojujeme s poklidnou atmosférou a bezstarostným časem stráveným s rodinou. Často ale znamenají spíš stres, jak stihnout všechny přípravy, dárky a vše ostatní.  Chtěli bychom, aby Advent v Tržnici nabízel možnost zastavit se a zapomenout na starosti s přípravami a získat trochu času pro sebe. Proto jsme na každý čtvrtek v prosinci připravili sérii Svařák & Film – možnost setkat se s přáteli a podívat se u teplého nápoje na některou z vánočních filmových klasik, “ říká Michal Tošovský, programový ředitel Holešovické tržnice.

Výběr filmů je každý čtvrtek zacílen na dospělé i děti, posezení na vánočně laděném korzu kolem Haly 22 doplní deky a ohřevné hřiby v kombinaci s prodejem teplých nápojů a občerstvením, v nabídce budou samozřejmě alko i nealko nápoje a masové i vege dobroty.

Vinařství Kubík nabídne každý čtvrtek bílý a červený Poctivý Svařák z Velkých Bílovic. Horký nealkoholický mošt si pak mohou návštěvníci vychutnat od českého pěstitele z Tuchoraze ze za studena lisovaných jablek bez přidaného cukru, nebo horkou medovinu od pana Slámy z Chlístova na Havlíčkobrodsku, která je bez přidaného lihu a koření, jen čistě přírodní.

Jídlo zajistí Fantova rybárna s jejich oblíbenou rybí polévkou a kapřími specialitami. A chybět samozřejmě nemůže ani lahodná káva, pro děti kakao a horká čokoláda a pro všechny mlsné jazýčky popcorn různých příchutí nebo sladká tečka na závěr – linecká srdíčka a brownies.

Nákupy na vánoční stůl tak trochu jinak – denně čerstvě a čtvrtky prodlouženě

Bez davů a tlačení obřích košů můžete v klidu nakoupit v Hale 22, která má každý čtvrtek prodlouženou otevírací dobu do 19.00 hodin. Stejně jako po celý rok zde najdete kvalitní suroviny od českých farmářů a dalších českých i zahraničních prověřených dodavatelů. Čerstvé ovoce a zelenina, ryby, sýry, uzeniny, domácí vejce, mléko, máslo, pečivo, ale třeba i exotické ingredience, to vše v poklidu nakoupíte na vánoční svátky s úsměvem od místních prodávajících.

🎄SVAŘÁK & FILM: Vánoční filmové klasiky v Holešovické tržnici

 Kdy:  1., 8., 15., 22. prosince 2022 (každý čtvrtek až do Vánoc)

  1. 12. Sám doma
  2. 12. Grinch
  3. 12. Láska nebeská
  4. 12. Ukradené Vánoce Tima Burtona

Kde: Nový plácek u vstupu do areálu z Jateční ulice poblíž Haly 22 (u dočasné zastávky autobusu Holešovická tržnice)

🎄Od 16. 12. zahájení prodeje vánočních stromků.

 🎄Od 21. 12 zahájení prodeje vánočních kaprů.  

 🎄Hala 22 – každý čtvrtek otevřeno do 19.00 hodin (jinak každý všední den do 17.00hod., v sobotu do 14.00 hod., neděle zavřeno).

www.holesovickatrznice.cz

Linda Antony 

Foto č.1 Tereza Valvičková

Foto č.2 Julie Slauka

Podobné příspěvky

Poděbrady přivítaly významné osobnosti

Redakce

Lucie Zedníčková porotkyně MFF EKOFILM

Šebík

Hora mezi námi – Cinem Art zve do kina

Jaroslav Hauer