Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Letňák na Střeleckém ostrově v červenci nabídne Mišíka, Basikovou a kino

foto: Ája Dvořáčková

Praha, 30. června 2016 – Ve středu 6. července startuje týdenní program letního kina na Střeleckém ostrově. Během šesti večerů si budou moci diváci pod širým nebem vychutnat filmy jako Revenant Zmrtvýchvstání, Osm hrozných či loňskou českou novinku Ztraceni v Mnichově. Mimo film po celý červenec pokračuje také hudební program s řadou českých i zahraničních jmen.

„Po loňském nadšeném přijetí jsme i letos pro diváky připravili letní filmové večery. Ze zahraniční produkce uvedeme Divoké historky (6. 7.), Osm hrozných (7. 7.), Whiplash (9. 7.) a Revenant Zmrtvýchvstání (12. 7.). Fanoušky českého filmu pak zveme v neděli 10. července na film režiséra Petra Zelenky Ztraceni v Mnichově a den na to na dokument Olgy Dabrowskě Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa. U druhého zmiňovaného očekáváme návštěvu samotných tvůrců, tak si tento výjimečný promítací večer nenechte ujít,“ přibližuje šéf produkce Letňáku 2016 – Léta pro Pražany David Dvořák.

Během prvního prázdninového měsíce dále proběhne několik hudebních akcí a koncertů. V neděli 3. července se koná International Folklore Festival či v sobotu 23. července projekt Chillin Prague, v rámci něhož vystoupí mimo jiných i Vladimír 518. Z koncertů na Velké scéně lze zmínit kupříkladu britské uskupení Stafford Grammar School Concert Band (7. 7.), dále vystoupení Roberta Křesťana a Druhé trávy k příležitosti 25. výročí kapely (21. 7.) či skupiny Republic of Two, jež na místě pokřtí své nové album Back to the Trees (28. 7.).

„Přivítáme rovněž i Vladimíra Mišíka & ETC… s Blue Effectem, jejichž koncert se v loňském ročníku stal jedním z nejnavštěvovanějších vůbec. Jejich excelentní rockovou show si letos zopakujeme ve čtvrtek večer 14. července. Chybět nebudou ani Michal Pavlíček & Band, které na pódiu v úterý 19. července doprovodí zpěvačka Bára Basiková,“ doplňuje Dvořák.

Vladimir Mišík
Vladimir Mišík

Podobné příspěvky

Signal Festival bude poprvé v Holešovicích

Redakce

Vánoční taneční scéna 2023 v pražském Kongresovém centru

Redakce

Program hudebního klubu MODRÁ VOPICE -červenec 2017

Šebík