Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Mikulášský večer pro děti zasažené ekonomickou krizí 

cert a mikulas

Dovolujeme si Vás tímto pozvat na charitativní Mikulášský večírek, kde budou děti nejen z dětských domovů, dne 5. 12. 2022 v 17 h na adrese Kampus Hybernská, Velký sál (budova E), Hybernská 4, Praha 1.

Mikulášský večírek 

mikulasska nabidkaJsme skupina studentů různých oborů a ročníků na Karlově univerzitě. Spojuje nás volitelný předmět Živá laboratoř spolupráce pořádaná Centrem pro přenos poznatků a technologií UK a spolčený entuziasmus. Chtěli jsme si na vlastní kůži vyzkoušet, jak má vypadat správná spolupráce a organizace nějaké akce, a ideálně tak i pomoci tam, kde je to třeba. Pustili jsme se tedy do přípravy mikulášského odpoledne pro ty, kteří si zaslouží do adventního období vnést světlo.

 „Dobrý podvečer, chtěly bychom Vás všechny s holkami přivítat na mikulášském večírku. Jsme moc rády, že jste všichni dorazili v takovém počtu. Doufáme, že se Vám tady bude líbit a společně si večer užijeme. Máme pro Vás připravené dílničky, kde si budete moci vyrobit vánoční dekorace a ozdoby a na závěr nás snad navštíví Mikuláš a bude mít nějaké dárečky,“ zahájila úvodní řečí Agáta Michalová.

Naše pozvání přijal Dětský domov z Dolních Počernic, jednotlivci z Azylového domu i Klubu svobodných matek. Celkově se večera zúčastnilo šestnáct dětí v doprovodu dospělých.

Jedna z účastnic z Klubu svobodných matek se nám svěřila, že by ocenila obdobné akce pro děti častěji: „O akci jsem se dozvěděla letáčku, který jste vyvěsili v Klubu svobodných matek.

Moc Vám děkujeme za organizaci, přála bych si, aby se podobné akce pro děti děly častěji.“

Pro děti jsme připravili přibližně tří hodinový program, který se skládal z vánočních dílen, odkud si děti mohly odnést výrobky, soutěže a na řadu přišlo i zpívání písniček. Děti se mohly posilnit občerstvením a užít si zábavu, než přišel vrchol večera, tedy Mikuláš s dárky na kterého se všechny děti těšily již od začátku.

mikulas a certMikulášský večírek by se neuskutečnil bez pedagogického a lidského vedení Kateřiny Jiřinové z fakulty Centrum pro přenos poznatků a technologií, UK. Událost by se neobešla bez pomoci spousty skvělých lidí a chutí přiložit ruku k dílu z týmu ŽLS, ale také našich partnerů Knihobot a Kampus Hybernská, Adela Muller a soukromníků, kteří pomohli jak s dárky pro děti, tak dodáním prostor a občerstvení.

Jsme nesmírně rádi, že se nám povedlo akci uskutečnit a odvést do zdárného konce a doufáme, že by naše snažení mohlo inspirovat i někoho dalšího. Pokud dokáže malá skupinka studentů rozzářit večer skupince dětí, můžete i vy rozzářit den lidem okolo vás. 

Sabina Štaubertová

Agáta Michalová

Více o Živé laboratoři spolupráce zde: https://cppt.cuni.cz/CPPTN-543.html

 

Podobné příspěvky

Večer zážitkové gastronomie o pěti chodech

Redakce

Festival Nový ruský film: hvězdy, filmy, zábava

Jaroslav Hauer

Program Novoměstské radnice na prosinec 2020

Redakce