Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Moskevský dům módy Slavy Zajceva v Praze předvede jeho kolekce

Slava Zajcev

13. června 2019 proběhne ve Fóru Karlín Slava Zajcev Fashion Show Moskevského domu módy Slavy Zajceva, která představí kolekce tohoto módního návrháře světového věhlasu s názvem Jaro-Léto 2019 a Kořeny.

Sezónní kolekci Jaro-Léto připravuje Slava Zajcev pravidelně. Letos mezi její hlavní znaky patří jednoduchost a strohost. I tak se ale kromě elegantních modelů v seriózních odstínech na přehlídkovém molu objeví i modely ve velice avantgardních a jasných barvách.

Novinkou je potisk abstraktními až vesmírnými obrazci. V zásadě však Zajcev i zde zůstal věrný své tradici, tedy odstínům bílé, černé, červené, oranžové, světle modré a béžové.

Dvě kolekce Slava Zajceva

Druhá kolekce, kterou Zajcev přiveze do Prahy, je výrazně specifičtější a odráží jeho typický styl, jímž se proslavil. Již z názvu je patrné, že se vrací ke kořenům a ruským tradicím. Představované modely jsou zdobeny tradičními ruskými vzory a vychází z lidových krojů.

Díky tomu se ruský lidový kroj vymanil ze sféry lidového umění a dostal se mezi předměty s vysokou uměleckou hodnotou prezentované na přehlídkových molech. V roce 2016 byla kolekce Kořeny vystavena v ruské Ermitáži a některé modely z této sbírky se staly součástí jejího Zlatého fondu.

Původní sbírka “Zdroje” byla vyznamenána Státní cenou, v roce 2016 ji zastupovala výstava Size ¢, muzeum Ermitáž a některé soubory z ní jsou nyní uchovávány ve fondu Hermitage Gold Fund.

Speciálním hostem přehlídky bude známá česká módní návrhářka Beata Rajská, která se pohybuje s úspěchy na české módní scéně od roku 2001. Od té doby prezentovala své kolekce v Londýně, v Paříži, Moskvě, Mexico City, Miláně, New Yorku, Vídni a v dalších metropolích.

Jak je na módních přehlídkách zvykem, bude důležitým prvkem večera i hudba. Vystoupí ruský soubor Bis-Quit, který kombinuje nástroje typické jak pro klasickou, tak pro jazzovou hudbu a ruské národní nástroje, jako jsou balalajky a domry.

Generálním partnerem akce Slava Zajcev Fashion Show Moskevského domu módy Slavy Zajceva je společnost LEXUS Praha.

Vstupenky zde: https://www.megaevent.eu/, telefon: 0420 775 283 183

Podobné příspěvky

  Josef Sudek / Otto Rothmayer: Návštěva u pana kouzelníka

Redakce

Střelecký ostrov se promění na přístav plný designu a hudby. O víkendu bude hostit Dyzajn market.

Redakce

Praha vzpomíná na oběti válečného konfliktu na Ukrajině

Šebík