Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Muzeum skla a bižuterie nabízí aktivním seniorům příležitost navštívit speciální program

muzeum skla

Muzeum skla a bižuterie nabízí aktivním seniorům příležitost navštívit speciální program, tentokrát k výstavě Kaleidoskop vkusu. Předem objednaní návštěvníci se mohou těšit na komentovanou prohlídku výstavy s kurátorkou Kateřinou Norou Novákovou a tvořivou dílnu s výrobou šperku inspirovaného retro vlnou.

Program pro seniory k výstavě Kaleidoskop vkusu

muzeum sklaNa výstavě jsou k vidění v neotřelé retro instalaci nejvýznamnější vzorky bižuterie, oceněné na celostátních a mezinárodních výstavách bižuterie v Jablonci nad Nisou v letech 1962–1987. Bižuterie je prezentována v souvislosti s dobovými fotografiemi z instalací výstav nebo s významnými celebritami.

K vidění jsou unikáty z oboru kovové bižuterie, skleněné, plastové i dřevěné bižuterie, takže si v hojnosti tvarů, materiálů i barev jistě každý najde své oblíbené kusy,“ přibližuje výstavu Kateřina Nora Nováková.

muzeum skla

 

 

 

 

 

 

 

Akce se koná ve čtvrtek 2. září od 10 hodin a je určena výhradně pro seniory. Na program je nutné se předem objednat. Vstupné je 30,- Kč, jako bonus budou mít účastníci volný vstup do stálých expozic muzea. Výstavu Kaleidoskop vkusu – Československá bižuterie na výstavách 1948-1989 lze v jabloneckém muzeu navštívit do 5. září.

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Niso

Bc. Milena Zachařová

Foto: výstavní prostory, tvoření v ateliéru

 

Podobné příspěvky

Husobraní a Cider festival ovládnou Smíchovskou náplavku už 20. 10.

Jaroslav Hauer

LEGENDÁRNÍ OLYMPIC VYSTOUPÍ V RÁMCI PERMANENTNÍ TOUR NA STŘELECKÉM OSTROVĚ.

Redakce

Česká a slovenská architektura v Jízdárně Pražského hradu.

Redaktor J.Hampl