Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Národní technická knihovna slaví 300 let, nabízí exkurze zdarma

Národní technická knihovna (NTK) nabízí po celý rok 2018 mimořádné a bezplatné exkurze po nejmodernější a největší technické knihovně v České republice. Prohlídky určené široké veřejnosti jsou součástí oslav 300. výročí od založení knižního fondu NTK.

Komentované exkurze svého sídla v Praze Dejvicích nabízí NTK běžně zdarma jen studentům středních, vyšších odborných a vysokých škol a dále pracovníkům výzkumných a vývojových pracovišť, knihoven a informačních center. V ostatních případech je prohlídka zpoplatněna.  „V letošním roce ale chceme to nejlepší z NTK ukázat bezplatně všem zájemcům a připomenout tak, že sloužíme jako zdroj technických informací již po tři staletí,“ uvedl tiskový mluvčí NTK Pavel Hortig.

Během exkurze se návštěvníci seznámí s historií a nabízenými službami NTK. Prohlédnou si architekturu nové budovy a dozvědí se mnoho zajímavostí. Uvidí například věrnou kopii dekretu z roku 1717, kterým zemské stavy jmenovaly Ch. J.  Willenberga prvním stavovským profesorem inženýrství, a položily tak základy dnešní ČVUT i NTK. Architektonicky oceňovanou knihovnu si projdou od přízemí po nejvyšší patro.

Hodinová exkurze proběhne vždy třetí pátek v měsíci. Prohlídka startuje v 10 hodin a sraz zájemců bude před recepcí u vchodu NTK3. Maximální počet účastníků je 15 osob. Předem si ale musí své místo zarezervovat prostřednictvím webového formuláře.

Národní technická knihovna je největší a zároveň nejstarší knihovna technické literatury v České republice. V moderní budově v centru Kampusu Dejvice nabízí klíčové informační zdroje, kvalitní služby a velkorysý prostor pro studium a týmovou práci. Funguje také jako společenské centrum s galerií, kavárnou a konferenčním sálem. Více informací na www.techlib.cz

 

Podobné příspěvky

Multižánrová Lakuna křtí v Malostranské besedě svou debutovou desku

Šebík

Museum Kampa – Nadace Jana a Medy Mládkových zvou na víkendovou akci KALEIDOSKOP

Redakce

Na Střelecký ostrov v Praze přichází léto. STARTUJE LETŇÁK 2015!

Redakce