Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Pozvánky na akce

Ochutnejte novinky na Ginfestu

ginmare

Již v sobotu 14. března 2020 vypukne další Ginfest by Barlife. Neodolatelnému kouzlu ginu propadá stále více odborné veřejnosti i zaujatých laiků, a tak není divu, že prémiový sortiment nezůstává s růstem pozadu. Na české ginové události roku nesmějí chybět ani produkty z nabídky Premier Wines & Spirits, předního distributora prémiových alkoholických a nealkoholických nápojů a vín.

gin-mare-lahevJedna z nejoblíbenějších událostí roku pro všechny milovníky ginu se nezadržitelně blíží. Ginfest otevře brány Vinohradského Pavilonu již 14. března od 13 hodin a do 21 hodin tu na vás budou čekat barmani u desítek stánků. Na této akci nesmějí chybět výjimečné giny spadající pod Premier Wines & Spirits. Kromě bohatě zásobených stánků nepropásněte ani jedinečnou přednášku. V 17.30 se těšte na Bruna Miguel De Jesus Pereira, který bude mluvit o důležitosti hroznů nejen pro G’Vine gin a jeho Nouaison verzi. Zároveň představí novinku June, příjemně svěží ginový likér s chutí broskve a letního ovoce. Doporučujeme klasicky s kvalitním tonikem na pár kostek ledu.

A na co se dál můžete těšit?

Známý a oblíbený středomořský Gin Mare se představí s vlastním přenosným barem. Pokud se chce na chvíli alespoň v myšlenkách přenést na prosluněný břeh moře, Gin Mare by měl být na Ginfestu vaší hlavní zastávkou.

Stánek prémiového toniku Thomas Henry vás potěší kombinací s orientálním ginem Opihr. Pokud jste tento gin, který používá mnohé netradiční botanicals a okouzlí vás velmi výraznou chutí i silným aroma, ještě neměli šanci vyzkoušet, teď je vaše chvíle. Ochutnat můžete i ready-to-drink novinky Opihr Gin & Tonic, a to rovnou ve třech variantách: klasický Gin & Tonic, verze s pomerančovou kůrou a varianta se zázvorovou esencí.

Minout byste však neměli hlavně novinky na trhu. Premier Wines s novým rokem představuje hned tři: Le Tribute, G’Vine Nouaison Gin a Sabatini Gin.

gin letributeOblíbený francouzský G’Vine gin navazuje na svůj úspěch a představuje svou novou, dokonale vyváženou verzi Nouaison. Mladé vinné květy, poznávací znamení ginů G’Vine, zůstávají. Kromě toho na vás pak čeká aroma 14 botanicals, které jsou destilovány samostatně a k jejich spojení došlo až v 25hl kotli z Charentes.

Další žhavou novinkou je svěží suchý španělský gin Le Tribute pocházející z rodinné destilerie, který vás překvapí citrusovou svěžestí. Po sto letech zkušeností s výrobou léků a sirupů se destilerie začala věnovat vytváření tohoto výjimečného ginu. Inspirace rodinnou historií se nezapře ani ve vzhledu lahve, připomínající lékárenskou karafu. Spolu s ginem byl představen i prémiový tonik, takže si snadno namixujete perfektně vyvážený Gin & Tonic.

Poslední novinkou je italský gin Sabatini pocházející z toskánské rodinné destilerie. V jeho vůni i chuti vynikají místní byliny. Destilát vznikl ve spolupráci s předními barmany, kteří ginu Sabatini dodali ten správný směr s profesionálním nadhledem.

 Všechny uvedené giny zakoupíte na www.1er.cz.

                                                        

Adéla Kubaštová                                                               

                                             

E-mail: adela.kubastova@double-u.cz

www.double-u.cz                                                                 

Podobné příspěvky

Dáda Patrasová s Martinem Maxou přišli pokřtít knihu, a skončili u plotny!

Šebík

Zámecké slavnosti 2022

Redakce

Street Food Smíchov na dvoře pivovaru Staropramen nabídne kuchyni z celého světa, už v sobotu 19. 5.

Jaroslav Hauer