Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
Kultura Pozvánky na akce

„PRAGUE PRIDE“ se uskuteční již 13. srpna

7a80d5e918_101504872_o2Už pošesté letos od 8. do 14. srpna nastane nejteplejší týden v roce. Je to sedm dní, kdy do Prahy přichází festival Prague Pride zaměřený na LGBT tematiku, více než stovku kulturních, společenských, sportovních, debatních i duchovních akcí, jimiž se prolne společné téma: LÁSKA.

Pochod hrdosti gayů a leseb Prague Pride projde letos Prahou v sobotu 13. srpna.
Trasa povede z Václavského náměstí na Letnou.
Začátek pochodu je plánován na 13:00 .
Pořadatelé nahlásili magistrátu 10 tisíc účastníků.1902785_849452848400152_417188498427987583_n

Všichni přeci máme stejné právo na lásku. Všichni se rodíme s darem milovat, po lásce toužíme a také si ji zajisté všichni zasloužíme. Přesto si u nás v Česku stále udržujeme překážky, které lásce brání. Lesby, gayové, bisexuální a transgender osoby musejí nadále za své právo na lásku bojovat. Váhají s coming outem ze strachu z odmítnutí rodinou nebo z obav o pracovní kariéru. Páry stejného pohlaví nemohou adoptovat dítě, jako by jejich rodičovská láska byla o něco horší než láska jiných. Gayové a lesby nesmějí ani vstoupit do manželství, je pro ně vyhrazeno jen registrované partnerství.

images
Prague Pride není jenom velká duhová party, je to také místo, kam mohou zamířit rodiny s dětmi anebo páry, které rodinu plánují. Začít můžete hned v pondělí v Americkém centru,
kde po celý festivalový týden bude probíhat výstava fotografií queer rodin s dětmi Různé rodiny, stejná práva.

Pro všechny rodiče bez ohledu na sexuální orientaci a pro (nejen) jejich děti  na středu pořadatelé naplánovali dětské odpoledne „Ostrov dětem“ v Pride Village na Střeleckém ostrově.  Děti se mohou těšit na skákací hrad, hry, duhovou zmrzlinu nebo malování na obličej.
Zelenkova_Jitka

“Bez lásky láska není, my všichni jsme stejní.”
Nejen swingová legenda Jitka Zelenková zazpívá
na zahajovacím koncertě Pride Village 2016 v pondělí 8. srpna od 18 hodin.

Party každý den aneb v průběhu festivalu se prostě nemůžeš nudit:
Kick-off party po oficiálním zahájení týdne Prague Pride na Střeleckém ostrově v pondělí 8. srpna bude v klubu Friends. Těšit se můžete na akční drink večera a skvělého DJ, který se postará o hudební pecky po celou noc až do rána. Nebude chybět ani Czeslaw Walek se svojí alternativní talk show. Pokud máte ještě dost energie, v pátek navštivte Saints Bar a jejich Party with Bel Ami Waiters. Legendární filmové studio Bel Ami opět pošle jejich nejznámější hvězdy, aby ozvláštnily oslavu Prague Pride 2016. Fantastické drinky a koktejly, skvělá hudba a nejvíc sexy číšníci, jaké jste kdy viděli pracovat v pražském gay baru. V případě, že by té krásy na vás bylo příliš a chtěli byste jenom zapařit, je tu pro vás tradiční třípatrový mejdan „Queer Noises Pride „ v Chapeau Rouge.  Jako každý rok se můžete těšit na eklektický mix live muziky, DJs a performance.

prague-pride-tocna.infoRozhodně se ale poté musíte vydat do „MeetFactory“, kde bude o zábavu postaráno až do svítání. Pioneer Prague společně s Prague Pride pro milovníky hustých DJs a výborných drinků připravily Dirty Dirty Dancing #2. O kvalitu DJs se nemusíte bát – loňští účinkující si vybírají sami, s kým chtějí letos hrát, takže svou tvorbu navzájem znají a vědí, koho doporučují.
13619855_1740185482921986_1008022820750676781_n

Podobné příspěvky

“GospelNight” 3. ročník charitativního koncertu zpěvačky Leony Gyöngyösi.

Jaroslav Hauer

Finále soutěže Dívka roku 2020

Redakce

Elly – zpěvačka, na kterou se můžeme těšit!